CsaládÜnnep Magyarországgal március 22-én

Muzsikas-sajtófotó-300x228.jpg

A közös élmény és együttlét szellemében kerül megrendezésre a CsaládÜnnep Magyarországgal a Családháló.hu szervezésében. Március 22-én reggeltől késő délutánig a Millenárison több helyszínen várják az érdeklődőket. Minden generáció érdeklődési körét figyelembe véve a szervezők egyedülállóan színes programkínálatot állítottak össze, hogy itt valóban a család minden tagja megszólítva és megérintve érezze magát.

Reggel a Kárpát-medence magyar tájegységeit képviselő táncegyüttesek Tavaszköszöntő menettáncával és a Családfa avatóval indul az ünnepség, és este stílusosan a Gólyalábas Tűzszínház látványprodukciójával zárul, melyben tavaszi hagyományokat elevenítenek fel játékosan a közönség bevonásával.

Muzsikas sajtófotóA Családi Színpadon a Kolompos együttes, a Muzsikás és Szalóki Ági családi koncertjét élvezheti a nagyérdemű, miközben a Meseforgó Színpadon többek között a Magyar Népmese Színház, a Misztrál és a Magonc együttes lép fel.

Egész nap hórihorgas gólyalábasok, garabonciások, kézi hajtású fa körhinta és családi mini cirkusz szórakoztatja a nagyérdemű publikumot. Mindeközben a Kézművesek utcájában az apáról fiúra öröklődő régi és új mesterségekkel ismerkedhetünk meg, és rögtön ki is próbálhatjuk őket. A kulináris élményekre vágyókat hazánk jellegzetes ételei és a hagyományos magyar konyhaművészet remekei várják. Sőt, mi több, a parkban felépített Halászfaluban frissen kifogott halakat sütik ki nekünk.

A babákat és mamákat a Csigabiga Palota programjaival fogadják, képességfejlesztő, építő, ügyességi és szerep játékokkal. A nagyobbacskák pedig a Magyar Mesék Kertjében merülhetnek bele az inas élet rejtelmeibe a cégérek és korhű jelmezbe bújt játékmesterek segítségével.

CsaládÜnnep Millenárison fotóA Családország Segítő Szigetén a Családháló.hu partnerei, civil szervezetek, mozgalmak, programok mutatkoznak be családokat segítő, gyermekgondozási, testi-lelki egészséget érintő témákkal. Az Élő könyvtárban személyesen is tudunk beszélgetni szakemberekkel, illetve a rendezvény során a munkavállalásról, a hordozásról és nevelési kérdésekről szóló pódiumbeszélgetéseken, műhelymunkákon vehetünk részt. Mindeközben Bőjte Csaba „A szeretet bölcsője” című könyvének illusztrációiból kiállítás tekinthető meg a csarnok emeletén.

CsaládÜnnep Magyarországgal, Millenáris Park, 2014. március 22. – A rendezvényre a belépés ingyenes!

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..