Csatlakozz a Team Mikihez!

Team Miki

Kettős gyógyulás a sport által: a ritka betegséggel küzdő kisfiú sorstársát támogatja. A 12 éves Katona Miklós Patrik maga is hosszú ideje küzd egy ritka betegséggel, ami minden nap szembesíti őt azzal, hogy bár korábban mozgékony kisfiú volt, testi lehetőségei egyre inkább beszűkülnek.

2016-ban Nádudvari Péter gyógypedagógus, zeneterapeuta jótékonysági futásainak köszönhetően jelentős összeg gyűlt össze Miki kezeléseire. Péter ugyanis ultrafutó, és hosszútávfutásainak kilométereit örökbe lehetett fogadni. Miki úgy döntött, hogy bár ő is még a gyógyulás útján jár, egy szintén súlyos beteg társán szeretne segíteni: a neuroblastomás István Máté felépülését szeretné támogatni.

Team Miki
a Team Miki: Nádudvari Péter és Katona Miklós Patrik

Ebben segítségére van egykori tanára, Nádudvari Péter, akivel 2018-ban két versenyen indulnak el, és összesen 216 km-t tesznek meg együtt egy futókocsi segítségével annak érdekében, hogy az örökbe adott kilométerek bevételéből Miki sorstársa, Máté felépülését tudják támogatni.

A Team Miki versenyei Mátéért:

  • Április 22. Balatonfüred – Generali Runner’s World Run – maratoni táv (végig együtt, dupla kilométerek): 84 km megvásárolható kilométer
  • Szeptember 15. Balatonfüred – Balatonman Füred középtávú triatlon – 1,9 km úszás, 88 km kerékpár és 21 km futás (a futás része együtt, dupla kilométerek): 132 megvásárolható kilométer.

Összesen 216 km megvásárolható kilométer
A kilométerek ára 2000 forint.
Az adománygyűjtés célösszege: 2000 x 216 = 432.000 forint

„Ha velem egy futókocsi segítségével „fut”, értelmet nyer, amit csinál, nem érzi céltalannak az életét, és ezekkel a közösen teljesített versenyekkel ebben az állapotában is teljesítheti azt a vágyát, hogy ő is segítsen másokon. Ez a gyönyörű ebben az egészben.” – mondja Mikiről Péter, aki a Team Miki – Duplán gyógyító kilométerek oldalon is beszámol közös vállalkozásukról.

beteg gyerek
Ő Máté, akinek a gyógyulására gyűjt a Team Miki.

Máté betegségéről és eddigi sorsáról a Tegyjot.hu oldalon lehet bővebben olvasni, illetve már most lehet támogatni a kisfiút és családját. Áprilistól pedig Miki és Péter közös futásainak kilométereit örökbe fogadva is adományozhatunk pénzt, s elsősorban a szeretetről szóló döntésünket Máténak.

Kérünk mindenkit, aki teheti, csatlakozzon a Team Mikihez,
segítse lehetőségeihez mérten Máté gyógyulását,
és vigye hírét a példaértékű összefogásnak.

Team Miki

Erről a témáról még a Sérült gyermek rovatunkban olvashatsz többet!

fotó: Freepik, Facebook

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA gyerekkori vashiány
Következő cikkMinden, amit tudni akarsz a hisztiről

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..