Minden, amit tudni akarsz a hisztiről

hiszti

Újra ingyenes Napimami előadás – ezúttal a hisztiről! Regős Judit, a népszerű családi tanácsadó, a Szülők Háza Mozgalom vezetője, a Nem születtél Anyának című könyv szerzője ingyenes előadássorozatot indított sokakat érintő, családi és párkapcsolati témákról, közérthető nyelven.

Anyád, apád ide jöjjön! – ingyenes előadássorozat

A harmadik előadásra
“Cry Baby – Minden, amit tudni akarsz a hisztiről” címmel kerül sor
április 9-én 17.30-kor,
ezúttal Érden, a Szülők Háza Otthon Melege Családi Napközi és Játszóházban (2030 Érd, György u. 63.).

hiszti
A gyermeksírás nem csupán a kicsi, de a szülei számára is rendkívül megterhelő. Kevés nehezebb dolog van a gyermeknevelésben, mint egy reménytelenül zokogó vagy fülsiketítően sivító gyermek megvigasztalása úgy, hogy talán még magunk sem tudjuk, mi a valódi probléma.

A kicsi csecsemő máshogyan sír, ha éhes, ha szeretné, hogy tisztába tegyék, ha fáradt vagy éppen unatkozik. Kezdő szülőként talán nehéz elhinni, de pár nap, hét alatt megtanulható, hogy a baba mit is akar a sírásával jelezni, így legtöbb esetben azonnal segítségére is lehet sietni.

Nagyobb kihívás elé állítja az anyákat és apákat a két-háromévesek dackorszakát övező hisztik időszaka. Vannak gyerekek, akik különösen erős próbának teszik ki a szüleik idegeit egy-egy rendkívül látványos és hangos hisztirohammal. Ha ezt nyilvános helyen teszik, garantált, hogy a szülők kapnak néhány kelletlen tanácsot a “közönség” soraiból is, és persze a szülőkön kívül mindenkinek remek ötletei vannak, hogyan lehet megfékezni a csemetét.

Miért hisztizik a gyerek?

Vajon valóban a megfékezés a leghatásosabb módszer, amellyel véget szakíthatunk egy hisztirohamnak?

Ahhoz, hogy segíthessünk a gyermekünkön és nem utolsósorban saját magunkon is, tudnunk kell, hogy általában mi oka van egy kétévesnek a hisztire és adott szituációban pontosan mi csapta ki nála a biztosítékot.

Az április 9-i Napimami előadáson Judit a hiszti hátteréről, tipikus okairól fog beszélni és gyakorlati tanácsokat ad majd, hogyan érdemes a problémát kezelni.

Az eseményre előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a napimami@napimami.hu email címen lehet.

Erről a témáról még a Gyermeknevelés rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkCsatlakozz a Team Mikihez!
Következő cikkA terhességi magas vérnyomás következményei

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..