Csecsemősírástól volt hangos a Sixtus-kápolna – Ferenc pápa 32 gyermeket keresztelt meg

Csecsemősírástól volt hangos a Sixtus-kápolna - Ferenc pápa 32 gyermeket keresztelt meg

Csecsemősírástól volt hangos a Sixtus-kápolna, ahol egyházi hagyomány szerint a Vízkeresztet követő vasárnap az egyházfő kisgyerekeket keresztelt meg Jézus megkeresztelkedésére emlékezve. A gyermekkori keresztelést tanácsolta a családoknak Ferenc pápa a beszédében, ahol 32 kisgyereket részesített a keresztség szentségében vasárnap.

Ferenc pápa kijelentette: a keresztség mintegy „igazságot szolgáltat” a gyerekeknek, mivel a szülők ezzel a szentséggel kincset adnak át nekik. A keresztség ugyanis „megvédi, segíti a gyerekeket egész életükben” – mondta a pápa. Éppen ezért azt szorgalmazta, hogy a keresztséget mindenki gyerekkorában kapja meg.

>>> Pampers pelenkák

Ferenc pápa 15 kislányt és 17 kisfiút keresztelt meg: az első az olasz Maria, az utolsó a Mattia nevet kapta. A gyerekek között több ikerpár is volt, két fiú a Karol nevet kapta Szent II. János Pál pápa után.

Másodszor azonosítottak másfél petéjű ikreket a világon
pixabay.com

Szokás szerint a pápa a Vatikánban vagy általánosságban a Szentszéknél dolgozóknak az utóbbi hónapokban született gyerekeit keresztelte meg. A gyerekeket szüleik tartották a keresztvíz alá. Elkísérték őket az idősebb testvérek, valamint a keresztszülők is.

***** BABAKOCSIK *****

Az olasz hatóságok közlése szerint vasárnap feltartóztattak egy, a Szent Péter térre tartó turistát, akinek a fémdetektoros biztonsági ellenőrzés során egy drónt találtak több réteg alatt elrejtve a táskájában. A 2015-ös párizsi terrorista támadások óta a Szent Péter tér oszlopcsarnokában kialakított ellenőrzési pontokon a térre belépni akaró minden személyt átvizsgálnak.

Forrás: MTI

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .