Megkeresztelték vasárnap Charlotte hercegnőt

hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Megkeresztelték vasárnap Charlotte hercegnőt, a brit uralkodó legifjabb dédunokáját. A ceremóniát Canterbury érseke bonyolította le a királyi pár nyári rezidenciájában. A jeles eseményre különleges babakocsiban érkezett a kis hercegnő, aki immár öt keresztszülővel büszkélkedhet.

A kilenchetes hercegnőt – Vilmos herceg és Katalin hercegnő másodszülött gyermekét – Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága keresztelte a dédszülők, a 89 esztendős II. Erzsébet királynő és 95 éves férje, Fülöp edinburghi herceg jelenlétében, a királyi házaspár nyári rezidenciája, a kelet-angliai Sandringham kápolnájában.

chk

A kislány a Charlotte Elizabeth Diana nevet kapta; hivatalos megszólítása Ő Királyi Fensége, Charlotte, Cambridge hercegnője.

Infinety hirdetés

A ceremóniára a hercegnő egy olyan babakocsiban érkezett, amelyet még dédnagymamája, a királynő használt, amikor saját gyermekeivel indult sétára. A szülők gyalog mentek a rezidenciáról a kápolnához; az út mentén több ezer alattvaló gyűlt össze, hogy üdvözölje őket.

Charlotte kétéves bátyja, György herceg édesapja oldalán gyalogolt; a babakocsit Katalin hercegnő tolta. A brit közvélemény most láthatta először együtt a hercegi család mind a négy tagját.

Charlotte öt keresztszülővel dicsekedhet; őket a szülők a rokoni, illetve a szoros baráti körből választották.

A keresztelő ceremónia példátlan volt abban a tekintetben is, hogy három jövendő király volt jelen: Károly trónörökös, Vilmos édesapja, valamint Vilmos herceg és fia, György, aki édesapja után ülhet majd az Egyesült Királyság trónjára.

MTI, Fotó: paradise.com

 

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.