CSED – Csecsemőgondozási díj KISOKOS

1709
csed,csecsemőgondozási díj

A csecsemőgondozási díj: Ki, mikor és hol igényelheti? Pontosan mi alapján kerül megállapításra az ellátás? Minden, amit tudnod kell!

Ki jogosult a Csecsemőgondozási díjra?

Korábban TGYÁS néven ismert ellátást 2015-től kezdődően csecsemőgondozási díjnak azaz CSED-nek hívják. CSED-re az a szülő nő jogosult, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül legalább 365 napon át biztosított volt.

Fő szabály szerint a szülő nő jogosult erre az ellátásra, de vannak olyan élethelyzetek, amikor más is jogosult lehet:

  • Az egyik ilyen eset, ha a gyermeket szülő nő meghal vagy egészségügyi intézményben kerül elhelyezésre a vérszerinti apa válik jogosulttá a csecsemőgondozási díjra.
  • Az a nő, aki a gyermeket örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette szintén jogosultságot szerezhet a csecsemőgondozási díjra.
  • A családba fogadó gyám is jogosult lehet a CSED-re, ha a gyermekvédelmi törvény alapján történt jogerős döntés alapján gondozza a csecsemőt.

A szükséges 365 nap biztosítási jogviszonynak nem kell folyamatosnak, megszakítás nélkülinek lennie és több munkáltatónál is lehetett alkalmazásban a jogosult, de a 365 napnak meg kell lennie. A 365 napba beleszámít a két éven belül táppénz, álláskeresési járadék, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj időtartalma is. Továbbá közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejéből 180 nap valamint a rehabilitációs járadék, rehabilitációs ellátás folyósításának ideje.

hirdetés
JBIMBI

Másik fontos szempont az igény elbírálásakor, hogy a jogosultság kezdetekor biztosításban kell lennie az igénylőnek vagy a biztosítási jogviszony megszűnését követő 42 napon belül kell a gyermeknek megszületnie.

Mikortól igényelhető a CSED?

csecsemőgondozási díj, csed, tgyás, családtámogatásA CSED legkorábban a szülés várható időpontját megelőző 28 naptári nappal kezdődhet, de legkésőbb a gyermek születésének időpontjától kezdődik és összesen 168 naptári napig tart. Ez nem azt jelenti, hogy vagy a szülés napjától kérhető az ellátás vagy pedig 28 naptári nappal korábban, hanem azt, hogy vagy a szülés napjától vagy bármelyik másik korábbi naptól, DE maximum 28 naptári nappal korábban, tehát itt az igénylőnek van egy szabadon választható lehetősége. A jogosult ebben az időszakban a foglalkoztatási jogviszonyában (munkahelyén) szülési szabadságon van, amely időtartama megegyezik a CSED folyósításának időtartalmával.

Természetesen itt is van néhány kivétel, hiszen az örökbefogadó szülő a gyermek gondozásba vételének napjától, a családba fogadó gyám számára pedig a kirendelés napjától nyílik meg a CSED igénylésének lehetősége.

A csecsemőgondozási díj nem jár, ha az igénylő a szülési szabadság ideje alatt a teljes keresetét megkapja vagy bármilyen más biztosítási jogviszonyban keresőtevékenységet folytat, kivéve a nevelőszülői jogviszonyt.

Csecsemőgondozási díj összege

A csecsemőgondozási díj mértéke a megállapított naptári napi alap 70%-a, így ez mindenkinél más összeg, ezért nem lehet meghatározni csak a pontos jövedelem ismeretében. Fő szabály szerint a jogosultságot megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafelé keresnek 180, bérrel ellátott napot és ez alapján az egy napra meghatározott átlagkeresetét veszik alapul. Amennyiben nincs 180 bérrel ellátott nap a jogosultság kezdőnapján fennálló jogviszonyban, akkor ettől eltérő számítási mód kerül alkalmazásra. Azok a jövedelmek számítanak, amelyekből levonásra került a 3% pénzbeli egészségbiztosítási járulék, tehát pl.: a jutalom vagy a túlóra számít, míg a SZÉP kártyára, egészségpénztárba fizetett jövedelem nem vehető figyelembe. Ugyanígy nem számít a keresőképtelenség idejére kifizetett táppénz összege: tehát sem a 180 bérrel ellátott napba, sem a CSED összegének meghatározásába nem számítják bele. A CSED-ből levonásra kerül a 15% személyi jövedelemadó, de természetesen a családi adókedvezményt ennél az ellátásnál is lehet érvényesíteni a levonható adó mértékéig. Fontos tudni, hogy a CSED-nek nincs maximum összege.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy ha az igénylő a jogosultság kezdetekor több biztosítási jogviszonnyal rendelkezik, akkor hogyan kerül megállapításra a CSED összege. Ilyen esetben mind a két vagy több jogviszonyban meg kell lennie a szükséges 365 napnak, mert külön-külön kerül elbírálásra a jogosultság. Abban a jogviszonyban, amelyikben a szükséges feltételek megvannak megállapításra kerül a CSED összege. Természetesen az igénylést minden jogviszonyban be kell nyújtani.

CSED igénylés

A kérelmet ott kell benyújtani, ahol a biztosítási jogviszony fennáll tehát általában a munkáltatónál és ő továbbítja az átvételtől számított 5 napon belül a székhelye szerint illetékes járási hivatal felé a nyomtatványt. INNEN TUDOD LETÖLTENI!

GYED és CSED egyszerre

Szintén sokan kérdezik, hogy ha kis korkülönbséggel születnek a gyerekek mi alapján kerül megállapításra a CSED összege, hiszen anyuka GYED-en van a nagyobbik gyermekkel. Ilyen esetben van egy kedvezményszabály. Kétféle módszerrel kerül megállapításra a CSED összege és amelyik kedvezőbb az kerül folyósításra, de nem lehet kevesebb mint amit korábban a nagyobbik gyermekre tekintettel megállapítottak, ha a jogosult változatlanul ugyanannál a foglalkoztatónál van.

Párhuzamosan több gyermekre egyszerre is igénybe vehetőek az ellátások, tehát az új szabályok alapján CSED-et és GYED-et is lehet egyszerre kapni, de mindig csak az egyik szülő veheti ezt igénybe. Arra nincs lehetőség, hogy az egyik szülő CSED-en míg a másik GYED-en legyen két különböző gyermekkel.

Képek: pixabay.com

Erről a témáról a Pénzügyek, támogatások rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!