Cseresznyefa virágzás a nappaliban – készítsünk díszpárnát!

díszpárna készítése

Nincs már messze a cseresznyefa virágzása, és elébe is mehetünk kicsit, ha elkészítjük ezeket a díszpárnákat. E két eszközzel gyerekjáték, könnyen, gyorsan megvan.

Szükséges eszközök:

  • Dremel Versatip forrasztópáka, a forrasztóheggyel
  • Dremel 910/930 Ragasztópisztoly és 7mm-es átlátszó ragasztórúd (magas hőmérsékletű)

Szükséges anyagok:

  • Fehér és rózsaszín műszálas organza anyag
  • Barna flitterekből font szalag
  • Zöld nem rojtosodó anyag, pl. szarvasbőr vagy filc, vagy zöld flitterek
  • Melegen ragasztható gyöngyök/strasszok
  • Díszpárnák selyem huzattal

Első lépés

Vágjon ki virág-formákat az organzából a Dremel Versatip segítségével. A művelethez használja a forrasztóhegy tartozékot. Amennyiben az anyag vastagabb, a vágáshoz az úgynevezett „forró vágókés” tartozékot alkalmazza.

Második lépés

Az organzából kivágott virág-formákból helyezzen egymásra három darabot, és a közepükön fogja őket össze. Ezt követően a hátoldalukon olvassza egymásba a három virág-formát a Dremel Versatippel. Így készítse a többi cseresznyevirágot is. A műveletet ismételje annyiszor, amennyi kész virágra a dekorációhoz szüksége van.

Harmadik lépés

A barna flitterekből font szalagot ragassza a párnahuzatra a Dremel ragasztópisztollyal. Ez lesz a cseresznyefa ága. Ha azt szeretné, hogy az egyik párnán véget érő ág-motívum a másik párnán folytatódjon, körültekintően tervezze meg a mintákat.

Negyedik lépés

A leveleket a zöld anyagból vágja ki, majd a Dremel ragasztópisztollyal ragassza őket és a virágokat a párnahuzatra az ágak köré. Alternatív megoldásként a leveleket zöld flitterekből is kialakíthatja. A Dremel Versatip segítségével rögzítsen még a párnára néhány csillogó melegen ragasztható gyöngyöt, vagy még több virágot, tetszés szerint.

Ezek az eszközök praktikusak, könnyen, gyorsan lehet velük dolgozni, és sok jó ötlet kiindulópontja lehet, ám ha nem akarjuk, vagy nem tudjuk megvásárolni, akkor bátran használjunk ollót, tűt, cérnát a díszpárnák elkészítéséhez.