Dia útja – Egy cukorbeteg anyuka útja a felfedezéstől a kezelésig

219
ingyenes kiadvány a cukorbetegségről, Tóth Vera

Hiánypótló kiadványt mutatott be a diabéteszes betegútról az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Magyarországon 12 év alatt megduplázódott a cukorbetegséggel orvoshoz fordulók aránya, és ez a tendencia folytatódik.

Nagyon fontos, hogy akinek egy szűrésen magas a vércukor-szintje, az minél több ismeretet kapjon a diabéteszről, és arról, hogy milyen vizsgálat, kezelés várhat rá – hangzott el az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtóeseményén, a budapesti Zsolnay Kávéházban, ahol Tóth Vera, Szabó Zsófi és Tarján Zsófi beavatta a hallgatóságot, milyen nehézségekkel kellett megküzdeniük, miután kiderült, érintettek. Ennek kapcsán az alapítvány bemutatta legújabb kiadványát, mely egy cukorbeteg útját mutatja be a felfedezéstől a kezelésig.

Becslések szerint a cukorbetegség rövidesen már minden ötödik embert érinthet Magyarországon, ez a leggyakrabban vaksághoz vezető betegség. Ezért a rendszeres szűrés mellett fontos, hogy az emberek tudjanak arról, hogy a 2-es típusú cukorbetegséget meg lehet előzni – emelte ki Prof. Dr. Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a sajtótájékoztatón.

Tarján Zsófi, ingyenes kiadvány a cukorbetegségről, Dia útja
Tarján Zsófi sokat tanult a betegségéből

Amikor kiderül, hogy valakinek magas a vércukra, számtalan kérdés merülhet fel:

Hova forduljon? Milyen kezelés vár rá?  Hogyan élhet ezután?

hirdetés
BabaMamaExpo 2017
JBIMBI

Tóth Vera, Szabó Zsófi és Tarján Zsófi szénhidrát- anyagcsere problémával küzd. Elmondták, hogy ez hogyan derült ki, és milyen utat jártak be, mire megfelelő kezelést, felvilágosítást kaptak. Ugyanakkor a szakemberek szerint az esetek jelentős részében az érintettek nem tudják, hogy mi vár rájuk.  Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ezért létrehozott egy ingyenes kiadványt.

ingyenes kiadvány a cukorbetegségről

A „DIA útja” egy 39 éves, kétgyerekes anyáról szól, akinek egy rendezvényen magas volt a vércukra. Az ábra segítségével követhető, hogyan jut el DIA a szakszerű ellátásig, és milyen válaszutak elé kerül. A kiadvány arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenki ellenőriztesse időnként a vércukor-szintjét, és ha az érték eltér a normálistól, forduljon háziorvosához, aki tovább irányítja, ha kell, akár diabetológiára, szakorvoshoz.  Az időben felfedezett cukorbetegség jól kezelhető, és a szövődmények elkerülhetőek.

A „DIA útja” az Egy Csepp Figyelem Alapítvány gondozásában a Magyar Diabetes Társaság és a 77 Elektronika Kft. együttműködésével jött létre. Hiánypótló kiadvány, mert eddig ilyen még nem jelent meg Magyarországon.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is járja az országot ingyenes szűréseivel, az Egyszer Élünk Körút május 13-án indult, a sárga sátrak ott lesznek ismert futóversenyeken, fesztiválokon és családi napokon. A 77 Elektronikának, a Roche-nak és HARTMANN-RICO Hungária Kft.-nek köszönhetően bárki megméretheti vércukrát, vérnyomását, koleszterinszintjét.

ingyenes kiadvány a cukorbetegségről

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Erről a témáról a Betegségek rovatban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

hirdetés
MEGOSZTOM EZT A CIKKET!

A www.babafalva.hu várandósságtól az első osztályig portál tíz éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig. Idén cikkeinket kiegészítettük a fenntartható fejlődés és a zöld gondolatot bemutató írásainkkal, valamint törekszünk arra, hogy a technológiai fejlődés eredményeit úgy mutassuk meg, hogy az a gyerekek és a családok részére hasznos legyen és ne káros.

Előző cikk10 élelmiszertípus, ami alapvető az egészséghez
Következő cikkAz újszülött pelenkázása 4 lépésben

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!