Egyszerűsödik az örökbefogadás

kislány a szülei kezét fogja az utcán

Az örökbefogadás egyszerűsödésére hívta fel a figyelmet Rónaszékiné Keresztes Monika fideszes politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Az országgyűlési képviselő – aki a parlamentben a népesedéspolitikai albizottságot vezeti – azt mondta, a bürokrácia eddig jelentősen nehezítette az örökbefogadást, a jövőben azonban jogszabályilag is tovább könnyítik és gyorsabbá teszik az eljárásokat annak érdekében, hogy minél hamarabb saját családi közegbe kerülhessenek az érintett gyermekek.

Hangsúlyozta, egy nemzet megmaradásának a záloga az, hogy a család milyen szerepet tölt be a társadalomban.

Ezért a kormány és a Fidesz az elmúlt két évben több intézkedést is hozott a családok megerősítése és a gyermekek védelme érdekében – emelte ki Rónaszékiné Keresztes Monika, ezek között említve például a gyermekek után járó adókedvezményt, a gyes visszaállítását három évre, a nők 40 évnyi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségét, valamint a rezsicsökkentést.

Forrás: MTI
fotó: freedigitalphotos.net, pexels.com

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..