Együtt rágunk, együtt nevetünk: indul a 8. Gyerek ARC pályázat

2016-ban ismét lesz Gyerek ARC kiállítás. A 6-14 év közötti gyerekeknek szóló rajzpályázat idei témája a szájápolás fontossága. A legjobb alkotások egy látványos óriásmolinón kerülnek bemutatásra, a legtöbb pályaművel szereplő iskola értékes ajándékokat nyer, ráadásul minden rajz az SOS Gyermekfalut is támogatja.

Hagyománynak számít, hogy a pályázati kiírás egy képzeletbeli lény, Biox levele nyomán születik. Íme, egy részlet az idei levélből: „Tegnap új dolgot tanultunk a földlakókról. Egy filmet néztünk kacagó, nevető földi gyerekekről. Micsoda fehér fogsorok!… Mitől marad egészséges a szátok, és hófehér a fogatok? És az a lufi, amit felfújtok valóban segít megóvni a fogatokat?…Az elmúlt években rajzaitok által rengeteg hasznos információhoz jutottam a földi élettel kapcsolatosan. Most még több széles mosolyt szeretnék látni a rajzaitokon…”

Bármilyen, a témához kapcsolódó ötletet megvalósíthatnak a pályázók, vagy kapcsolódhatnak a pályázati kiírásban megadott tematikához: „Rajzolj Bioxnak minimum 3, maximum 6 képkockából álló képregényt a szájápolás és a rágózás fontosságáról, a fogak épen tartásáról, vagy rajzodon mutasd be egyik kedves emléked, ami a legszélesebb és leghófehérebb mosolyát hozta elő barátaidnak és neked!”

GyerekARC8_B1_jo

A pályázat beküldési határideje: 2016. április 15. A legjobb 70 rajzból idén is látványos óriásmolinó kiállítás születik, amely 2016. május 21-től június 21-ig Budapesten tekinthető majd meg.

A gyerekek alkotásaikkal ráadásul egy nagyszabású jótékonysági akciót is támogatnak: minél több rajz érkezik be a Gyerek ARC pályázatra, annál több pénzt juttat el az Orbit – mint főtámogató – az SOS Gyermekfalvaknak, ahol olyan gyerekek laknak, akik nem élhetnek a saját szüleikkel. Ezeknek a gyerekeknek az SOS Gyermekfalvak ad biztonságot, szeretetet és új családot.

Az iskolák felé is felhívással fordulnak a pályázatkiírók: a kiállításon a legtöbb pályaművel szereplő iskola Smart TV-t nyer, és 30 tanuló ingyen utazhat a Budapesten megrendezendő Gyerek ARC kiállítás megnyitójára.

A pályázati kiírás teljes szövege, a pályázati feltételek és a pályázás módja a kiállítás honlapján és Facebook-oldalán olvasható.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkEz okoz három hónapig tartó hasfájást csecsemőkorban
Következő cikkA hétvégén tartják a logopédia európai napját

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..