Erzsébet-táborok kezdődtek Balatonon és Ivón

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Idén kilencvenezer gyermek üdülhet az Erzsébet-táborokban, összesen 73 tematikus tábort szerveznek három fő helyszínen: Zánkán, Fonyódligeten és az erdélyi Ivóban.

A szerdán kezdődő speciális tenisztábor megnyitóján Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára beszédében elmondta, hogy a Balatonon és Ivó községben összesen hatvanezer, 8 és 14 év közötti fiatal üdül, a napközis Erzsébet-táborokban pedig mintegy harmincezren nyaralhatnak.

Erzsebet_taborAz államtitkár kiemelte, a kormány szándéka az, hogy évről évre minél több gyermek nyaralhasson, sportolhasson, ennek érdekében jövőre 5,2 milliárd forint jut a költségvetésből az Erzsébet-táborok támogatására, 875 millió forinttal több az idei támogatásnál.

A , ban sérült, fogyatékos, és egészséges rászoruló gyerekek, határon túli és speciális nevelési igényű iskolások üdülnek együtt. A speciális táboroztatás jó alkalmat teremt arra, hogy a fiatalokban fejlődjön a szociális érzékenység, elsajátítsák a másság elfogadását s megtanulják tisztelni az ellenfelet. Sebestyén Katalin, a speciális tenisztáborok szakmai vezetője elmondta, hogy az országban egyedülálló táborban a riói paraolimpiai játékokra kvótát szerző Németh Roland és Farkas Attila, magyar bajnoki ezüstérmes kerekesszékes teniszező tart edzést ép és értelmileg sérült fiatalok számára.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Szabó Tünde államtitkár ismertette a Határtalanul programot is, amelynek forrásaira két hete lehet pályázni. A „Határon túra” pályázat ezer magyarországi és határon túli gyermek utazását teszi lehetővé többek között Erdélybe, a Felvidékre, és Kárpátaljára.

Forrás: MTI

Mentés

Mentés

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKevés apuka marad otthon a szünidőben
Következő cikkVisszatérés Almádiába!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..