Ez a 12 ovi lett a Kincses Kultúróvoda idei nyertese!

Tizenkét óvoda nyerte el a Kincses Kultúróvoda 2016 címet az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkársága azonos címmel meghirdetett pályázatán. Az intézmények az Emberi Erőforrások Minisztériumában vették át a díjazással járó Kincses Kultúróvoda 2016 emléktáblát, valamint az intézményenként 1 millió 250 ezer forintos támogatást.

Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a Kincses Kultúróvoda projektről szólva elmondta: nem várt sikerrel zárták az első programot, hiszen az ország minden tájáról összesen 76 óvoda nyújtotta be pályázatát. Az összesen 15 millió forintos forrást az intézmények egy következő évi kulturális projektjükre fordíthatják.

A 12 nyertes óvoda:

 • Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Debrecen
 • Szentesi Központi Óvoda, Klauzál Utcai Óvoda, Szentes
 • Patrona Hungarie Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola, Budapest
 • Akadémiai Óvoda és Bölcsőde, Budapest
 • Bokréta Egységes Óvoda-Bölcsőde, Gyöngyöspata
 • Lencsési Óvoda, Békéscsaba
Fotó: Csákvári Zsigmond/EMMI
Fotó: Csákvári Zsigmond/EMMI
 • Szent László Óvoda és Bölcsőde, Jászszentlászló
 • Keleti Városrész Óvodák Sétatér Utcai Tagóvodája, Pécs
 • Püspökladányi Egyesített Óvoda Intézmény, Püspökladány
 • Kunszentmártoni ÁMK Deák Ferenc utcai Óvodai Egysége, Kunszentmárton
 • Perkátai Általános Művelődési Központ Szivárvány Óvoda, Perkáta
 • Szentendre Városi Óvodák Bimbó úti Tagóvoda, Szentendre

A Kincses Kultúróvoda 2016 pályázatot 2015. október 15-ei határidővel hirdette meg a kulturális és oktatási tárca. Az elbírálás részletes szempontrendszer alapján történt óvodapedagógus, múzeumpedagógus és közművelődési szakértők, illetve a Kultúráért Felelős Államtitkárság és a Köznevelésért Felelős Államtitkárság munkatársainak bevonásával. Az elbírálók kiemelten vették figyelembe, hogy az óvoda szellemiségében, pedagógiai hitvallásában és a helyi pedagógiai programjában, valamint a mindennapi tevékenységekben hangsúlyosan jelen legyenek az igényesen válogatott kulturális tartalmak, valamint, hogy az óvoda kiemelten kezelje a kulturális intézményekkel, valamint kulturális civil szervezetekkel való együttműködések létrehozását, tartalmi működtetését.

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkKisbabával otthon: te is ismered a gyes-szindrómát?
Következő cikkSuszter-Pártay Timea, korai nyelvi fejlesztő

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..