Suszter-Pártay Timea, korai nyelvi fejlesztő

Suszter-Pártay Timi

Témakörök: korai nyelvfejlesztés, német tanulás,

A szakértő elérhetőségei:
www.krabbeldeutsch.com  és www.facebook.com/Krabbeldeutsch

e-mail: aemit2355@gmail.com
telefon: 06-30/374-8232

KRABBELDEUTSCH a korai nyelvfejlesztés jegyében

2007 óta tartom Budapesten Krabbeldeutsch néven korai nyelvfejlesztő foglalkozásaimat a legkisebbek (1-3 évesek) a nagyobbacskák (3-6 évesek), valamint 2015 óta a kisiskolások (6-10 évesek) számára is.

Hiszem és vallom, hogy a nyelvtanulás örömszerző tevékenység lehet, illetőleg az kell, hogy legyen. Ennek jegyében invitálom közös játékra, tornára a gyerkőcöket foglalkozásról-foglalkozásra. Futkározunk, izgünk-mozgunk, énekelünk, kártyázunk, s mindezt történetesen német nyelven.

Ha sikerül beindítanom a gyermekek fantáziáját, akkor számíthatok a figyelmükre. A kisgyermekek figyelmét nem megkövetelem, hanem jobb esetben kiérdemlem, ezt tartom a korai nyelvfejlesztés legsarkalatosabb pontjának, munkám lényegének.

Ennek jegyében nem riadok vissza a zajos, nyüzsgős foglalkozásoktól, s ugyanerre bíztatom a szülőket is. A közös rendetlenkedést egy hajszál választja el a közös játéktól, aminek táptalaján a gyermeki tanulási folyamat beindul.

Így tekintve a korai nyelvfejlesztés nem erőltetett előresietés, mint ahogy egyesek bírálják, hanem egy korfüggő, vissza nem térő készség felismerése és kibontakoztatása.

Az iskolai tanulási szokások felvételével a gyermekek eme készsége sajnos lassan háttérbe szorul és elsorvad. Ezért tartom hatékonynak és szerencsésnek, ha az iskolai nyelvoktatást megelőzve, az idegennyelvvel való ismerkedést már kisgyermekkorban megkezdjük.

A hatékonyságot a hosszú évek tapasztalata, a kis létszám, az egyedi, a gyermekekre fokuszáló “tananyag”, a közösségben történő kimondottan játékos, így örömszerző tevékenység garantálja.

Kezdő, ill. haladó szinten beszélő-értő gyermekek cselekvő közösségben, együtt fejlődnek.
Várok minden érdeklődő gyerkőcöt, anyukát szeretettel! Keressetek, kérdezzetek, gyertek!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Budapesten Krabbeldeutsch néven korai nyelvfejlesztő foglalkozásaimat a legkisebbeknek (1-3 évesek) és a nagyobbacskáknek (3-6 évesek)2007 óta tartom. 2015 óta a kisiskolás korosztály is bekapcsolódott (6-10 évesek) a programba. Vallom, hogy a korai nyelvfejlesztés nem erőltetett előresietés, hanem egy korfüggő, vissza nem térő készség felismerése és kibontakoztatása. Várom kérdéseiteket szeretettel!
Előző cikkEz a 12 ovi lett a Kincses Kultúróvoda idei nyertese!
Következő cikkÉtelallergia, intolerancia, averzió? Így ismerheted fel őket!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..