Ezek voltak idén a legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon

Ezek voltak idén a legszebb karácsonyi vásárok Magyarországon

Mi is lehetne kihagyhatatlanabb az ünnepi készülődés alatt, mint a nagy rohanás közepette meglátogatni valamelyik gyönyörű karácsonyi vásárt? Csodálatos fények, forralt bor illat a levegőben, körtöskalács, sült gesztenye, utcai zenészek és nagyszerű karácsonyi dalok várnak minket szerte a világon. Ezek a könnyed és kellemes programok meg tudják alapozni a hangulatot az ünnepekhez. Van valami meghittség abban, amikor a család meglátogat egy hasonló rendezvényt. Szerencsére már nem szükséges nagyon nagy távokat bejárjunk ahhoz, hogy elutazhassunk egy vásárra, hiszen a legtöbb nagyobbacska városban szerveznek minden éven. Sok helyen még most is el tudtok menni, hosszabbítani szokták az intervallumot, amíg tart a kirakodás, ezért összegyűjtöttem nektek néhány csodaszép adventi vásárt, melyre véleményem szerint a legérdemesebb ellátogatunk.

Debrecen

debrecen adventi vásár
(Fotó: Mondok Judit)

Debrecen gyönyörű városában a Kossuth téren és a Piac utca vonulatán terül el az adventi vásár. Egyedi kézműves termékeket árusító bódék sokasága várja az érdeklődőket, fűszeresen isteni forralt bor illattal a levegőben, miközben a kürtöskalács árusoktól ínycsiklandó finomság árad.

Ami az egész vásár fő attrakciója, az a közel 45 méteres óriáskerék, ahonnan csodavilágba repít minket a panoráma. A kereket mesés fények díszítik, amik körkörösen villognak és különféle színekben játszanak. A vendéglátóegységek hétköznap déltől este nyolcig, hétvégéken pedig reggel kilenctől este kilencig várják az embereket.

Szeged

szegedi karácsonyi vásár
forrás: https://www.programturizmus.hu/

A Széchenyi téren látogatható vásár, Debrecenhez hasonlóan óriáskerékkel várja látogatóit, ami azért is hab a tortán, mert a magasból még gyönyörűbb a város, mint gyalogosan nézve. A látkép meseszépen tárul a csillogó szemű érdeklődők elé a magasból. A hangolatos fényekben úszó város forgatagán temérdek árus kínálja termékeit és finomságokat is kóstolhatunk, ha az ízek szerelmesei lennénk.

Győr

forrás: https://hu.wikipedia.org/

Győr lenyűgöző adventi vására is megtelt fényekkel és meghitt élettel decemberre. Nyugat-magyarországi megyeszékhelyünk is felejthetetlen élményeket ígér az arra kirándulók számára. Mint mindig idén is van háromdimenziós fényfestés a templom és a bencés rendház falain, a sport kedvelői itt is korcsolyázhatnak a jégpályán és körhintára is ülhetünk, ha úgy tartja kedvünk. A klasszikus kézművesvásár és a finomságok természetesen itt is elengedhetetlen felelősei az ünnepi hangulatnak.

Eger

mikulásvirág
a kép csak illusztráció, forrás: pixabay.com

Egernek mindig is megvolt egy lehelet történelmi hangulata, a barokk stílusban gyöngyöző belváros – egész pontosan a Gárdonyi tér, a Dobó tér és a Végvári vitézek tere – éppen emiatt ad tökéletes helyet az adventi vásárnak. Látványban gazdag, csodás díszkivilágítás, a már többször említett kirakodás és isteni ízek várják a látogatókat. Mindezeken felül kültéri színpad, gyermekek számára fenntartott ingyenesen használható jégpálya és egy Jégpalota is várja a tél szerelmeseit.

Nektek melyik volt a kedvencetek?

Írni számomra olyan, mint egy könnyed lélegzetvétel. Szükségem van rá a mindennapi létezésem kiteljesedéséhez, hiszen a szavak mindenkor körülvesznek minket, legyenek kimondott vagy kimondatlan formában. S egy kimondatlan szó: számomra elfecsérelt gondolat. Ezért szükséges mindenkor mindent lejegyezni. Talán így nem vész el a mondanivaló, talán így idővel mindenki szeme kinyílik az olvasás és az alkotás pótolhatatlan örömei felé. Az írás éltet - a lehetőség pedig, hogy megoszthatom gondolataimat csodálatos emberekkel - az egekig emel. A felhőkön való élet pedig, a végeláthatatlan lélek legzseniálisabb atmoszféráját adja meg.
Előző cikkA legszebb karácsonyi idézetek
Következő cikkÍgy altasd biztonságosan gyermekedet télen

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!