Ezt a balesetveszélyes fa etetőszéket vonták ki a forgalomból!

Az Auchan üzleteiben forgalmazott Klups márkajelű, „Agnieszka I” megnevezésű fa etetőszéket kivonták a forgalomból, mivel balesetveszélyes. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kéri a fogyasztókat, hogy a már megvásárolt terméket ne használják! 

A Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége fogyasztói veszélyes termék bejelentés és a RAPEX riasztás keretében érkező termékek keresése kereskedelmi egységekben, webáruházakban témavizsgálat keretében helyszíni ellenőrzést tartott a 2045 Törökbálint, Torbágy utca 1. szám alatt található „Auchan Törökbálint” Áruházban.

Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a Klups Lengyelország (PL-63800 Gostyn,ul. Poznanska 168b.) által gyártott, a Matti Kft. (2040 Budaörs, Gyár u. 2.) és az Auchan Magyarország Kft. (2040 Budaörs, Sport utca 2-4.) által forgalmazott, Klups márkajelű, „Agnieszka I” megnevezésű fa etetőszék azonos a RAPEX rendszerben A12/1889/14 számon nyilvántartott és 2014. december 5-én közzé tett veszélyes termékkel.

faeteto

A termék rendeltetésszerű használata során a gyermek hátrafelé fellökheti magát és az etetőszékkel együtt felborulhat, így az balesetveszélyes. A balesetveszély szempontjából a termék súlyos kockázatot jelent a felhasználóra nézve.

A Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége a termékek piacfelügyeletéről szóló 2012. évi LXXXVIII. törvény 15. § (2) c) és g) pontja alapján – fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtandó végzésében – a fenti termék forgalmazását az ügydöntő határozat meghozataláig megtiltotta.

A NFH felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy – tekintettel az etetőszék által jelentett veszélyre – ne használják a már megvásárolt terméket.

A betiltott termékről további fotók találhatók a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapján.

Szólj hozzá Te is!

1 KÉRDÉS

  1. Valószínűleg több tíz, de az is lehet, hogy több százezer gyerek nőtt fel ilyennel baleset nélkül. Szerintem inkább anyagi érdek van a háttérben, mert nem fogy elégé a 20-30 ezer forintos 1 évig használható műanyag vacak etetőszék.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..