Nagyszerű színdarab gyermekeknek – Félős bagoly a Fészekben

A bagoly, aki félt a sötétben

2016. október 22-én mutatták be a Kolibri Fészekben A bagoly, aki félt a sötétben című új gyerekelőadást Szívós Károly rendezésében, Jill Tomlinson műve alapján.

A történet főhőse Hupp, a kis gyöngybagoly, akinek számos jó tulajdonsága mellett van egy rossz is: fél a sötétben. Éjszakai bagoly lévén ez a félelem sok mindenben meggátolja, ezért meg kell tanulnia legyőzni. Ebben nemcsak szülei segítik őt bátorításukkal, hanem új barátai is, akik megmutatják neki, mi mindenre jó a sötétség…

Szívós Károly,az előadás rendezője szerint a történet egyik fontos mondandója, hogy miközben a szülők szeretettel óvják, etetik, tanítják gyermeküket, igyekeznek támogatni abban is, hogy saját tapasztalatokra tegyen szert és önállóan küzdje le félelmeit, szorongásait. „Az idegenekkel való találkozások a kisbagoly számára új barátságokat és ismereteket hoznak, amelyek mind erősítik a személyiségét, és rádöbbentik arra, hogy a világ tele van felfedezhető és megismerhető szépségekkel” – fogalmazott a rendező.

Az előadást 5-10 éves gyermekeknek ajánlják, de be kell vallanom, hogy én magam is – 36 évesen – nagyon élveztem. A történet nagyon kedves, az előadók bámulatosak. A bábok kifejezetten ötletesek és bájosak. A kb. 1 órás előadás tele van tűzdelve sok aranyos humorral, mely kicsiket és nagyokat is megnevetett.

Mindenkinek csak ajánlani tudom.

“- Hupp, te nem félhetsz a sötétben. A baglyok nem félnek a sötétben.
– De én félek.
– De hát a baglyok éjjeli madarak.
– Nem akarok éjjeli madár lenni. Nappali madár akarok lenni.
– Az vagy, ami vagy.
– Igen, tudom. És én az vagyok, aki fél a sötéttől…”

forrás: Kolibri Színház

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkAz okostelefonokba költözik a könyvvásárlás
Következő cikkHogyan válasszuk ki a baba első cipőjét?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..