Fiatalon, ameddig csak lehet – öregedésgátlás belülről

Öregedésgátlás

A nők egy része vagyonokat képes elkölteni különböző öregedésgátló, ránctalanító krémekre, de azt nem tudják, hogy ezek mit sem érnek, ha belülről nem támogatják szervezetük fiatalon tartását.

Van azonban néhány olyan hatóanyag, amelyek kapszula formájában történő rendszeres bevitelével hatékonyan vehetjük fel a harcot az idővel!

  1. Q10: Egy olyan enzim, amely alapvető szerepet tölt be a szervezet energiatermelésében. A szervezet 25-30 éves korig maga állítja elő, később viszont folyamatosan csökken a mennyisége. Amellett, hogy fantasztikus hatással van a szívre, erősíti az immunrendszert és a légúti megbetegedések kezelésében is hatékony. Legfontosabb most számunkra, hogy rendszeres bevitelével lassítható az öregedés folyamata, ami globálisan az egész szervezetre értendő, ami pedig a legjobb, hogy mellékhatása nem ismert.
  2. Kollagén: Ez egy természetes fehérje, amely a bőr, izom, porc, csont alapvető építő eleme, általa lesznek rugalmasak. A kollagéntermelést a szervezet végzi, de 20 éves kor fölött hanyatlásnak indul, így ajánlatos magunknak gondoskodni beviteléről, hogy minél tovább ruganyos és ellenálló, nem mellesleg pedig szép legyen a bőrünk. A kollagén a porckopásokat is kitűnően kezeli.
  3. Hyaluronsav: Szintén fehérje, hatása hasonló a kollagénhez, de csökkenése csak 40 éves kor fölött kezdődik el, viszont akkor olyan gyorsan, hogy kis idő alatt a felére esik, mire pedig betölti a 60. életévét már csak 10% lesz az eredeti mennyiségéhez képest.

És íme a legjobb öregedésgátló ételek listája, amelyek szintén hozzájárulnak a külső-belső fiatalság minél tovább történő megtartásához:

Mandula: Több évszázados tapasztalat szerint, ha naponta négyet-ötöt elfogyasztunk belőle, sikerrel vehetjük fel a harcot a betegségekkel szemben, sőt a benne található olajok belülről táplálják a bőrt, így az sokkal később kezd el ráncosodni. A magnézium-tartalma fitten tartja az izmokat és idegeket, a benne található E- ill. C-vitamin pedig rákmegelőző. Arra viszont nagyon ügyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba a fogyasztását, ne a pörkölt-sózott változatait válasszuk, mert akkor viszont a súlyunk gyors gyarapodásnak indulhat! Ajánlott napi 5-6 szem natúr mandula.

Avokádó: Az avokádó telis-tele van hasznos zsírokkal, amelyek táplálják a bőrt és szabályozzák a koleszterin-szintet, emellett kitűnő fogyókúrás étel annak ellenére is, hogy magas a kalóriatartalma. Gazdag A-,B-,C- és E-vitaminban, vasban és foszforban, dúskál kalciumban, így a csontritkulás is megelőzhető rendszeres fogyasztásával. Ajánlott hetente-kéthetente egyszer fogyasztani pl. belőle készült krémet.

Bogyós gyümölcsök: A szeder, áfonya, málna és társaik dugig vannak anti-oxidánsokkal, így a fiatalság megőrzéséhez elengedhetetlen, hogy sokat vigyünk be belőlük szervezetünkbe. Ajánlott mennyiség: kétnaponta egy maréknyi.

Görögdinnye: Fiatalít, méregtelenít és tisztít, tele van karotinokkal, amelyek A-vitaminná alakulnak a szervezetben, így megszépíti a bőrt és javítja a látást. Hatóanyagai erősítik a hajat, az idegeket és vérképző hatásúak. (Szezonban ajánlatos naponta fogyasztani, vagy kúraszerűen 2-3 napig csak ezt enni).

Víz: természetesen a szénsavmentes ásványvíz, amely jótékony hatásairól már mindannyian hallottunk. Tisztít, hidratál, segíti a szervezet működését…stb.stb.stb. (Ajánlott napi mennyiség 2-2,5l)

Mindezek mellett hatásos még az étcsoki, a tej, a zöldségek többsége és a tojás is.

Birta Brigitta

hirdetés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .