Újabb világsikerű kiállítás a Millenárison!

Gooól! Kiállítás előcsarnoka

Futball-lázban ég az egész kontinens, s miközben a hazai válogatott újra felrajzolta a magyar focit Európa térképére, Budapestre megérkezett a világ legnagyobb futball relikvia gyűjteménye: kiállítás, ami bemutatja régi korok és napjaink legnagyobb játékosait, legizgalmasabb pillanatait, emlékezetes tárgyait. Június 22-én indul a Gooól!, a világ futballtörténetének legátfogóbb bemutatója, benne – mások mellett – az Aranycsapat összes elérhető relikviáival. Ezzel párhuzamosan egy fantasztikus dinoszaurusz kiállítás is kezdetét veszi – bár nem fociznak, de ettől még nagyon lehet szeretni őket. 

Itthon soha nem látott, egyedülálló futball kiállítás kezdődött a Millenárison június 22-én, amely két hónapon keresztül tart. A nemzetközi labdarúgás legátfogóbb bemutatóján a foci történetének legnagyobb játékosai, legizgalmasabb pillanatai kerülnek egy helyre különböző relikviákon keresztül. Megismerhetjük például minden idők 90 legjobbjátékosát és megcsodálhatunk egy páratlan mezgyűjteményt is, mindemellett labdák, cipők és a csapatok dicsőségeit zengő eredeti kupák hirdetik a foci mindenkori dicsőségét. Gooól! Kiállítás mezgyűjteményeA nemzetközi felhozatalban természetesen ott vannak az ismét fénylő csillagként tündöklő magyar labdarúgás emlékei. Ahogy végigmegyünk a kiállításon, újra felcsendül a Ria-Ria- Hungária, amikor meglátjuk például az 1966-os 3:1-re végződő magyar-brazil mérkőzés 25. évfordulójára Mátrai Sándornak adományozott emlékplakettet és az 1954. december 15-én lejátszott, döntetlenre végződött Chelsea-Vörös Lobogó emléktárgyát. Ki gondolná – és ez is kiderül a kiállításon – hogy az Adidas a magyarok elleni 1954-es vb-döntőn lett igazi világcég, és 1964 óta a magyar válogatott szerelésének szállítója is. A legendás világbajnoki cipőmodell, a hozzá tartozó táskával  Fritz Walter, az 54-es VB győztes német csapat kapitányának különleges ajándéka volt – ez is látható majd a Millenárison. Mint ahogy itt sorjáznak a legnagyobb nevek is: Grosics, Buzánszky, Lóránt, Lantos, Bozsik, Zakariás, Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Czibor – az azóta a BBC által is a valaha volt legjobb csapatnak kikiáltott Aranycsapat, és a hozzájuk köthető emlékek. Látható például magyar olimpikonok az 1952-es, 16 magyar aranyérmet hozó helsinki olimpián viselt formaruhája. Ezen az ötkarikás játékon nyert a nemzeti válogatottunk is, kiérdemelve Szepesi Györgytől, a legendás riportertől az Aranycsapat nevet, melynek olimpiai aranyérme, világbajnoki ezüstérme és Európa Kupa-aranyérme is megtekinthető lesz. A Puskás Intézet jóvoltából megcsodálhatjuk a legendás Puskás 1952-es futballcipőjét és a Real Madridnál töltött éveiből származó páratlan ereklyéket, de tucatjával hirdetik majd az egyéb emlékek is a dicső múltat a hazai futball történetéből s a világ legjobb csapatainak emlékezetes pillanatairól.

A Gooól! Kiállításon kipróbálhatjuk azt is, mennyire vagyunk szakértői a futballnak: egy applikáció segítségével összeállíthatjuk saját álomcsapatunkat, és egy tesztmeccsen mérhetjük fel a csapat tudását. Ha nem jól szerepel saját csapatunk, sebaj, a tv előtt oszthatjuk majd a tanácsokat Gerának, Dzsudzsáknak, Szalaynak vagy Királynak, akik már eddigi teljesítményükkel is kiérdemelnének egy fő helyet a sportág legjobbjai között a Gooól! Kiállításon. Ráadásul a Football Factor jóvoltából a kiállítás jegyvásárlói között a kiállítást követően a szervezők kisorsolnak egy darab magyar válogatott mezt.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkDíjmentesen ebéd kétszázezer gyereknek
Következő cikkMúzeumok éjszakája ma!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..