Fogyást segítő módszer: a lúgosító víz

Lúgosító víz

Egészséges táplálkozásról akkor beszélünk, ha étkezéseink 80%-ban lúgosító ételeket és italokat tartalmaznak. Ugyanis a savas bomlástermékek összegyűlnek a vérerekben és a hajszál erekben, és  lassan eltömítik ezeket. Az elhízás hátterében is gyakran a túlzott elsavasodás áll.

Hiszen szervezetünk úgy próbálja meg semlegesíteni a savas közeget, hogy a káros anyagokat ásványi anyagokhoz köti, zsírral körbeveszi, majd elraktározza a kötőszövetben.

Ezzel elzárja a méreganyagokat testünk fontosabb szerveitől. A vér pH semlegességét a szervezet a végsőkig próbálja megőrizni, hiszen amikor a vér is elsavasodik, akkor már a szervezetünk működése is veszélybe kerül.

Nehéz száműzni a savas ételeket étrendünkből. Szinte mindennap eszünk valami savasító ételt, úgy, mint hamburger, pizza, melegszendvics és még sorolhatnám. Alig eszünk gyümölcsöt, alig iszunk tiszta vizet, főleg nem lúgosító vizet . Magyarországon az ionizált lúgos vízről még a szakemberek is keveset tudnak, pedig  ezt az eljárást már 50 éve kutatják Japánban.

A nyugati társadalmak, főleg az Egyesült Államok, figyelmét is felkeltette a lúgos víz. Mára már milliók életét változtatta meg ez az oxigénben dús víz a Távol-Keleten, az Egyesült Államokban és reméljük hamarosan nálunk, Magyarországon is.

A lúgos víz oxigéntartalma kétszer-háromszor magasabb a hagyományos csapvíznél vagy palackozott vizeknél. Így általa a szervezetünk friss oxigénnel töltődik fel. Ez az oxigén többek között segíti a környezetszennyezés és gyógyszerfogyasztás által szervezetünkbe kerülő nehézfémek semlegesítését is, mivel a pozitív töltésű fémionokhoz kapcsolódik, és ezzel segíti kiürítésüket.

Mikor is igyuk a lúgosító vizet? A legjobb, ha reggel, éhgyomorra fogyasztunk 3-4 decit, illetve a nap során, az étkezések után szinten 3-4 decit. Egy nap alatt összesen 2-3 litert.

Végh Marianna fogyókúra szakértő, személyi edző

5 EDDIGI KÉRDÉSEK

  1. Sziasztok. Azt olvastam hogy lugos vizet egyszeru elo allitani otthon. Egyszeruen egy mokkaskanalnyi szodabikarbonat kell adni egy liter vizhez.

  2. Étkezések után közvetlenül tilos lúgos vizet inni mert közömbösiti a gyomorsavat és az emésztés nehezebb lesz, gyomorfájást okozhat.

    Másik időpontokban egyetértek a használatával.

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..