Futurobi világa: ahol zöld várost építhetnek a gyerekek

A Futurobi Világa egy online öko-városépítő játék, amelyben gyerekek, családok hozhatják létre saját zöld városukat. Az internetes játék résztvevői segíthetnek Futurobinak megmenteni a Földet, és felépíteni a jövő fenntartható városát.

Az online játékban egy gyors regisztrációt követően a legkisebbek is azonnal elkezdhetik felépíteni saját zöld városukat – hasonlóan a legismertebb városépítő játékokhoz, vagy a mostanában egyre népszerűbb mobiltelefonos alkalmazásokhoz. Az online játékban az arborétumi rendezvénysorozat középpontjában álló kedves figura, Futurobi segíti és vezeti végig a gyerekeket az egyes feladatokon, szinteken, így akár a legfiatalabbak is rögtön elkezdhetik felépíteni a saját, környezettudatos városukat.

futurobi_A feladat, hogy egy szennyezett nagyvárosból környezetbarát várost építsenek, ahol a lakók egészségesen és a természettel összhangban élnek. A 10 szintből álló játék célja, hogy a gyerekek folyamatosan fejlesszék saját fenntartható városukat, amihez nem elég érméket gyűjteni, a város öko-szintjére is figyelni kell, hiszen ez jelzi, mennyire környezettudatos a virtuális város. Eközben megtanulják, mire van szükség egy város tiszta levegőjéhez, tiszta vizéhez, a fenntartható növénytermesztéshez, állattartásoz, tanulnak a környezetvédelem módjairól, az okos energia-gazdálkodásról, hulladékkezelésről, az alternatív közlekedésről. Mindezt természetesen egy számukra is könnyen befogadható játékban és Futurobi, az ökomanó jótanácsainak segítségével ismerhetik meg.

Fontos szempont, hogy a játék teljesen ingyenes, a mobiltelefonos appoktól eltérően nem kell pénzért vásárolni kiegészítőket, a játékosok az egyes létesítmények (szántóföldek, épületek, farmok) kialakításával érméket szerezhetnek, valamint folyamatosan növelhetik a település öko-szintjét, ezek együttesen határozzák meg a játék végeredményét. Futurobi világában ikonok, piktogramok és folyamatosan megjelenő tippek segítik a kezdő játékosokat a soron következő lépésekben, az aktuális állás mentésével pedig bármikor onnan folytathatják a fenntartható városépítést, ahol abbahagyták.

A fenntarthatóságot és környezettudatosságot fókuszba helyező Futurobi Világa nevű játék a Zöldbarátok weboldalon várja a gyerekeket.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA szülés utáni hajhullás betegséget is jelezhet
Következő cikkRátonyi Krisztát bohócdoktorrá avatták

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..