„Gyere-K-épbe”: Országos Gyermekjogi Roadshow indult

Nagy érdeklődés mellett indult útjára Debrecenben az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „Gyere-K-épbe” elnevezésű 2015. évi gyermekjogi tájékoztató programsorozata. Az országos roadshow első állomásán március 21-én izgalmas szakmai és regionális sportbajnokságot felölelő egész napos eseményen vett részt az Észak-alföldi Régió közel 400 gyermekotthonban, lakásotthonban és nevelőszülőnél élő fiatal lakója.

Az OBDK fennállása óta kiemelt feladatának tartja a gyermekek jogainak maradéktalan érvényesülését, és minden eszközt megragad arra, hogy a felnövekvő társadalom jogtudatosítását erősítse és minél szélesebb körben fejlessze.

ID-100213052Éppen ezért az OBDK Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere fővédnökségével 2015. évben március 21. és május 28. között, nyolc regionális helyszínen – Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Pécsett, Zalaegerszegen, Veszprémben, Szigetszentmiklóson és Budapesten – szervezi meg „Gyere-K-épbe” című Gyermekjogi Roadshow-ját.

Az egész napos színes, gyermekjogi ismereteket mélyítő programok, mind a gyermekeknek, mind a nevelőszülőknek, kísérőknek hasznos, felvilágosító ismereteket biztosítanak.

Emellett a rendezvénysorozat kísérőprogramjaként minden helyszínen labdarúgó-, és kosárlabda bajnokságon vesznek részt a régió lelkes fiataljai, felhívva ezzel a figyelmet az egymás iránti tisztelet és az egészséges életmód fontosságára, hiszen a sport a fizikai és mentális egészség megőrzésén túl jó eszköze lehet a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatásának, a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemnek is.

A regionális napokat és bajnokságokat követően a rendezvénysorozat 2015. május 28-án, Budapesten szakmai konferenciával és a sportbajnokság országos döntőjével zárul.

Fotó: freedigitalphotos.net

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA koraszülött gyerekek többsége kinövi az asztmát
Következő cikk„Mentes és Finom” – új útmutató ételallergiásoknak

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..