Gyerekprogramok hétvégére

Még mindig nagyon jó időt jósolnak a meteorológusok a hétre, ezért úgy gondoltuk, hogy használjuk ki a lehetőséget és inkább a szabadban legyünk ezen a két napon.

Társasozzunk végre együtt!

A szombati (2016.09.10.) nagy játszónap szervezői évről évre újabb programokkal és 2016. szeptember 10. Magic Day családi játékos élménynapjátékokkal készülnek az érdeklődőknek. Idén, több mint 400 játékot lehet majd kipróbálni ingyen, a babajátékoktól, a logikai játékokon és az építőjátékokon át a felnőtt stratégiai játékokig mindenféle korosztály számára igyekeznek szórakoztató elfoglaltságot biztosítani. Emellett játékbemutatókkal, családi játékokkal, játékfejlesztői találkozókkal, és játékpremierekkel is készülnek. A Magic Day nevű családi játékos élménynapon több százféle régi és új szabadon kipróbálható gondolkodtató játékkal találkozhatunk. A szervezők arra kérik a rendezvényre érkezőket, hogy hozzák magukkal a család megunt vagy kinőtt már nem használatos játékait, ezeket újpesti rászoruló családoknak és intézményeknek ajánlják fel. Emellett kupakgyűjtést is tartanak, amelyből a bevételt újpesti kisgyerek megsegítésére fordítják. A rendezvényre való belépés és a játékok kipróbálása teljesen ingyenes.
A helyszín címe: Budapest, IV. Árpád út 51-53. szám alatt található udvar.

Szarvasbőgést hallgathatunk a Pilisi parkerdőkben

A szarvasbőgés erdeink egyik különleges jelensége. Az idei „erdei koncertkiírás” érzékeny időszakában, az állatok nyugalma érdekében különösen fontos, hogy erdészek szakszerű vezetésével hallgassunk bele a szarvasok természetes őszi hangversenyébe. Erre nyújtanak számos lehetőséget a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészetei által szervezett túrák és szakvezetések.

A túra résztvevői hivatásos vadász vezetése mellett ismerhetik meg az esti erdők szarvasbőgés a Pilisi Parkerdőbenhangjait, valamint szarvasbikák nászhangját, a szarvasbőgést is. A gímszarvas kifejlett, párzásra kész bikái nász idején, szeptember tájt bőgéssel hívják fel magukra a szarvastehenek figyelmét, míg a háremüket őrző hímek riválisaik elriasztása, erejük fitogtatása céljából is bőghetnek. A túrák az erdőgazdaság budapesti, visegrádi, valkói erdészetében és a Budapesti Vadasparkban lesznek, helyszínenként változó időpontokban. A szarvasbőgéstúrákon egy-egy alkalommal korlátozott létszámú érdeklődőt fogadnak, ezért előzetes bejelentkezés szükséges www.parkerdo.hu oldalon, és a helyszínen részvételi díjat kell fizetni.

A Budapesti Erdészet szeptember 20-a és október 10-e között minden kedden, szombaton és vasárnap tartja a túrákat. Gyülekezés 17:30-kor a Budakeszi Vadaspark parkolójában, majd 18 órakor elkezdődik a túra. A táv 3-4 km, érdemes zseblámpát és távcsövet is vinni.

Kisvasúttal a Börzsönyben

Magyarország vadregényes hegyvidéki erdei vasútját építette újjá az Ipoly Erdő Zrt. a Börzsönyben. A korábbi két szakaszt összekötő, Márianosztra és Nagyirtáspuszta közötti Kisvasúttal a Börzsönybenpálya kiépítésével a teljes kisvasúti vonalon, összehangolt menetrenddel jár a kisvasút már Szobtól Nagybörzsönyig. A teljes szakasz három részből áll, sajnos még két átszállást be kell kalkulálni, de az táj és az utazás élménye kárpótol a fel -, le szállásokért. A menetrend viszont összehangolt a szakaszon, hétvégén, illetve a nyári időszakban péntektől vasárnapig jár a kisvasút. A részletes információkat az erdeikirandulasok.hu/erdei-vasutak oldalon lehet olvasni. Az aktív időtöltés kedvelői számára igazi gyöngyszem lesz itt túrázni, megéri a gyerekeknek is megmutatni az erdő szépségét.

Fotó: Kőmives András és pixabay.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkBaj, ha a gyermekem magasabb vagy alacsonyabb a kortársainál?
Következő cikkMiért hisztizik a gyerek?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..