A gyerekszoba kialakítása – Bevezető

A gyerekszoba kialakítása

Minden babát váró szülő boldogan és izgalommal tervezgeti a jövőt. Kisfiú vagy kislány érkezik hozzánk? Hogyan változik meg az életünk? Hol és hogy rendezzük be a bébi kuckóját? Megannyi nagyon fontos kérdés.

Általában nem csak babaszobát tervezünk,hanem az egész lakást újra kell gondolni. Ritkán vár egy üres szoba a kicsire. Ha a dolgozó vagy vendég szoba kerül átalakításra, gondoljuk át, hogy mekkora a kihasználtsága. Még gyakoribb vendég lehet a segítő nagyszülő és akár növekedhet is az otthonról végzett munka mennyisége. Megint más a helyzet, ha második vagy többedik gyerkőcünk érkezik. Az is előfordulhat, hogy az első időszakban a szülői hálóban fog helyet kapni a bébi, és az is teljesen rendben van.

Sorozatomban kitérek a legapróbb részletekre is, már ami a baba-, gyerekszoba elrendezését illeti. Egy kis ízelítő a későbbi témáimból;

  • Tervezésnél figyelembe kell vennünk az ajtók, ablakok helyét. Mindig belső falat, sarkot keressünk a baba ágyának. Ne kapjon erős ingereket, zajt, direkt fényt. Soha ne feledjük, más magasságból, más szögből fogja szemlélni a világot.
  • Figyelni kell az árnyékolásra, utcai- és természetesen a helyiség fényforrásaira is.
  • Hol vannak a konnektorok, hol van a fűtőtest? Egyenletes, kellemes hőmérsékletre, könnyen tisztítható burkolatra lesz szükségünk.
  • A színek befolyásolják közérzetünket,hangulatunkat. Alapnak lágy, világos pasztellszíneket javaslok. A ruhák, kiegészítők, játékok, úgyis némi vibrálást hoznak a térbe. Több, lehetőleg semleges színű tárolóra lesz szükségünk.
  • Kérdés az is, hogy sokáig használható, átalakítható bútorokat szeretnénk vagy rugalmasan cserélgetjük, újítjuk meg az enteriőrt.

Más-más ízléssel, különböző anyagi kerettel, de kivétel nélkül határtalan szeretettel teremtjük meg a puha fészket gyermekeinknek. A bútorok és a világítás megtervezése , szőnyegek, burkolatok kiválasztása – számos témával készülök.

Színtannal, montázsokkal szeretnélek megörvendeztetni benneteket. Elsősorban hazai gyártókat, forgalmazókat szeretnék ajánlani, felkutatni. Akár interakcióban is dolgozhatunk, örömmel várom ötleteiteket és tapasztalataitokat.

Írta: Tóth Krisztina

A gyerekszoba kialakítása

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikk3+1 lépés Álmaink Lakásáért
Következő cikkEz lennék én? – Testünk a szülés után

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..