3+1 lépés Álmaink Lakásáért

A legtöbben már gyermekkorunk társasjátékai óta tudjuk, milyen az ideális otthon számunkra: vidéki villa, hatalmas penthouse vagy éppen újépítésű belvárosi lakás… Arról azonban a játék egyik mezője sem tájékoztatott bennünket, mennyire nehéz a tökéletes ingatlan kiválasztása.

A „civilizációtól” elszigetelt lakóházban állandó kihívás lehet a napi bevásárlás és a rosszul kiépített internet, a fiatalos belvárosi lakás „összetartó szomszédi közössége” mellett, vagy éppen a bulinegyed rengetegében pedig egy életre elfelejthetjük a pihentető alvás műfaját. A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia professzionális ingatlanfejlesztőként most megosztja a lakásvadászat leghasznosabb trükkjeit, amelyek segítségével mi is könnyedén megtalálhatjuk az Igazit.

  1. Böngészésre fel!

Újépítésű ingatlan vásárlása esetén 100-ból 73 fő az interneten kezdené a körbenézést: a internetes kereséslegegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, ha egy keresőprogramban felmérjük a lehetőségek tárházát. Természetesen a pontos keresőszavak kiválasztása elengedhetetlen – hacsak nem akarunk az internet végtelen csapdájába kerülni, ahol egymást kergetik a vidéki faházak és a hatalmas erdőszéli kúriák. Célszerű egy-egy meghirdetett lakásról több oldalon is utánanézni, ezzel elkerülhetjük a felesleges köröket és a horrorisztikus épületeket. Ha ingatlanfejlesztő mellett döntünk, keressünk megbízható, nagy múltú cégeket és átlátható honlapokat.

  1. Terepgyakorlat

utca, szomszédokPersze hihetünk abban, hogy a „jó környék” egyben barátságos szomszédokat, könnyen elérhető üzleteket és megfelelő hangszigetelést is jelent, az álomképünk azonban nem mindig egyezik a szürke, kemény valósággal. Gyakori eset, hogy csupán a befektetés után ismerik meg a friss vásárlók a ház elegáns külseje mögött lapuló apokalipszist. Nem véletlen, hogy az ingatlankeresők háromnegyede első körben kiválasztja az ideális környéket és csak ezután teszi meg a következő lépést. Kövessük mi is a példájukat és töltsünk el egy-két órát az adott környéken, ismerjük meg és utána szeressünk bele – így elkerülhetjük a későbbi kellemetlen incidenseket. Ráadásul így egyből megismerjük a ház mögött lapuló legjobb kávézókat és éttermeket is.

  1. Kutatómunka

Valljuk be: nézni az üres hűtőt és várni, hogy betöltsön az internet nem egy leányálom – főleg, ha kiderül, hogy ebbe a kerületbe egyik kedvenc éttermünk sem vállal szupermarketházhozszállítást, közért se közel, se távol, de mindegy is, hiszen a 10 perc sétára lévő buszmegállón már fél órája áthaladt az utolsó busz, az autó pedig a szervizben. A Cordia kutatása szerint 100-ból 83 embernek fontos, hogy könnyen elérhető bevásárlási lehetőségek legyenek a környéken, 91-nek pedig elengedhetetlen a jó közlekedés. A jó környék nem feltétlen jár együtt a kiváló lehetőségekkel, erről pedig jobb minél korábban tájékozódni, mielőtt étlen-szomjan kuporgunk vadonatúj lakásunkhoz kötözve.

3+1. Nem csak saját célra

Persze sokan vagyunk, akik már megtaláltuk mesebeli otthonunkat, így nem feltétlen saját célra tervezünk ingatlant vásárolni. A sikeres befektetéshez azonban elengedhetetlen, hogy könnyen bérbe tudjuk adni, ezért itt sem feledkezhetünk meg a fentebb említett szempontokról. 100-ból 78 befektető számára lényeges szempont, hogy a lakás a belvárosban legyen– a rutinos a frekventált helyeken vadásszák a legjobb fogásokat. Emellett – ha nem akarunk a leszakadt zuhanyfüggönyös és lassú internetes kapcsolattal bíró lakást kiadók lenni – érdemes megfontolnunk az okosotthon-szolgáltatást. A magasabb pozícióban dolgozó, befektetési célból vásárlóknak több mint fele számára ez is szükséges a tökéletes ingatlanhoz.

Az ígéretes lakás fellelése érdekében további fontos és hasznos befektetési tippeket a Cordiától leshetünk el, amely a közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és befektető cégcsoportja. A Futureal-csoporthoz tartozó Cordia, Magyarország vezető lakóingatlan-fejlesztőjeként számos lakóházat épített és épít folyamatosan – Budapest belvárosában, illetve a budai és pesti zöldövezetekben is vannak fejlesztései.

forrás: noguchi.hu
fotók: pixabay.com

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkSzínpadon kelnek életre a Kicsi Gesztenye Klub szereplői
Következő cikkA gyerekszoba kialakítása – Bevezető

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..