Gyermekhospice ház nyílik Pécsen

DóriHáz2.jpg

Vannak gyermekek, akiknek nem adatik meg a hosszú élet. A Szemem Fénye Alapítvány értük van, és azokért az emberekért, akik a legjobban szeretik őket. Céljuk, hogy a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik teljes körű ellátását a Dóri Ház töltse be. December elején nyílt nap és jótékonysági Mikulás Futás várja a segíteni akarókat.

Nyílt nap a Dóri Házban

A Szemem Fénye Alapítvány Dóri háza hazánk első gyermekhospice intézményeként az a hely, ahol az életet megrövidítő betegségben szenvedő gyermekek és fiatalok, valamint családjaik állandó gondoskodást kaphatnak.

Bár még működési engedélyre vár a Dóri Ház, a Szemem Fénye Alapítvány nyílt nap szervezésével kívánja bemutatni az európai mintára létrehozott szolgáltatást. December 4-én, szombaton 11 órától tekinthetik meg az érdeklődők a súlyosan beteg gyermekek és családjuk fogadására kialakított épületet, amelynek kiemelt szerepe, hogy az itt töltött átmeneti időszakban is otthonias környezetben nyújtson támogatást a bentlakóknak. Otthonos, családias szobák, vidám nappali, a gyermekek érzékeire ható “Snoezelen” szoba, kegyeleti helység és csendes kápolna áll a gyermekek és családjuk rendelkezésére.

A nyílt napon az alapítvány az érdeklődő látogatók mellett különös figyelmet szentel a beteg gyermekeket gondozó családoknak, egészségügyi dolgozóknak és a szervezet korábbi vagy leendő támogatóinak is.

Mikulás Futás támogató nevezési díjjal

December 6-án 17 órakor a Szemem Fénye Alapítvány jótékony célú közös futásra várja a sportolni vágyókat, kicsiket, nagyokat egyaránt és azokat, akik személyesen a Mikulással szeretnének találkozni. A Mikulásfutáson résztvevők a nevezési díjjal a Dóri Ház működését támogatják. Mindenkit sok szeretettel várnak a szervezők a rajtnál, a pécsi Szent István téren. A mikulásruhát és sapkát senki se felejtse otthon!

Nevezési díj: 1000 Ft.

Adományvonal

Az alapítvány kiemelkedően közhasznú szervezetként hiánypótló tevékenységet lát el. A gyermekhospice szolgáltatást a beköltöző családok térítésmentesen vehetik igénybe, ami havi szinten több millió forintos költséget jelent. A források előteremtése végett egy emelt díjas adományvonalat hoztak létre. A 06 90 184 024 szám hívásával a telefonálók 400Ft-tal támogatják a Dóri Ház működését.

Üvegtégla fal: a fényen innen és túl..

Szivárványfal megépítését tervezi a Szemem Fénye Alapítvány az első hazai gyermekhospice ház kertjében. A kápolnához és ravatalozóhoz tartozó emlékkertet határoló üvegtégla fal diszkrét védelmet nyújt majd a gyermeküket búcsúztató családoknak, egyben az átszűrődő fényeknek köszönhetően örök szivárvány – hatást biztosít.

Az alapítvány honlapján vagy kiadványain bárki megrendelheti a színek szerint más – más eszmei értéket képviselő üvegtéglákat, amelyekből a megvásárlást követően folyamatosan épülhet a Szivárványfal. Az üvegtéglákon feltüntetésre kerül a támogató neve, aki a személyes üzenetét is elküldheti a gyászoló hozzátartozók részére. Az alapítvány a Szivárványfalból befolyó bevételből a Dóri Ház három újabb szobáját kívánja kialakítani.

Kapcsolódó link: Szemem Fénye Alapítvány honlapja

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA téli ünnepek veszélyei
Következő cikkA tojásallergia: tünetek, kezelés, diéta

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..