György herceg kapta tavaly a legtöbb ajándékot a brit uralkodóház tagjai közül

A kis György herceg kapta a legtöbb ajándékot tavaly a brit uralkodóház tagjai közül, a 774 ajándék között volt egy játék mackó is Barack Obama amerikai elnöktől. Az egyik legtalálóbb ajándékot – a világszerte rendkívül népszerű tévésorozat, a Trónok harca vastrónjának makettjét – Erzsébet királynő kapta.

Barack Obama a plüssmackót Vilmos és Katalin decemberi, amerikai látogatása idején adta át a György hercegnek. Szülei könyveket és mézet kaptak az amerikai elnöktől.

A brit királyi ház tagjainak adott ajándékok részletes listáját a Buckingham-palota és a Clarence-ház – Vilmos, Katalin és György otthona – tette közzé szerdán.

gyorgyherceg

A BBC hírportáljának ismertetése szerint Erzsébet királynő ajándékai között a Trónok harca című tévésorozat vastrónjának makettje is szerepelt, ezt júniusi, észak-írországi látogatásakor kapta, itt forgatták ugyanis az amerikai sorozatot.

A 18 hónapos György hercegnek szánt több száz tárgy között bőr pilótadzseki és egy lovaspólóütő is volt. A 774 ajándékból 603 származott Ausztráliából. A Gundungurra Törzsi Tanács például Györgyöt oposszumbőrből készült köpennyel, Vilmost és Katalint díszes kengurubőrrel és három festménnyel ajándékozta meg.

A hercegi pár amerikai útjáról többek között az Empire State Building két modelljét, hógömböt és csokoládé pénzérméket vihetett haza.

A brit udvari protokoll szerint a királyi családnak szánt hivatalos ajándékok nem lehetnek túlságosan értékesek, és nem képezik a családtagok magántulajdonát. Ugyanakkor használhatják őket, és ami ehető, azt elfogyaszthatják.

MTI
Fotó: bbc.com

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkSarka Kata hiába sztáranyuka, sokat aggódik gyermekeiért
Következő cikkA stresszkezelés már gyermekkortól tanulható