Gyorsabb kiutalás az LTP-nél!

LTP, lakás-előtakarékosság

Az ügyfelek számára kedvezően változott a lakás-takarékpénztárak szabályozása – figyelembe vették az ügyfelek igényeit – akik számára rövidebb idő alatt folyósítják az összegyűjtött összeget.

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. prognózisa szerint ez nagyban befolyásolja a lakás-előtakarékossági termékek igénylését, véleményük szerit az új kihelyezések idén akár 15-20 százalékkal is nőhetnek a magyar lakáshitelpiacon.
A Fundamenta-Lakáskassza Zrt. törvényi kötelezettségének eleget téve 2017.július 1-jétől 3 hónapról 2 hónapra csökkenti újonnan kötött lakás-előtakarékossági termékének kiutalási és felmondási időszakát.

Az ügyfelek így egy hónappal rövidebb várakozási idővel juthatnak hozzá állami támogatással növelt megtakarításukhoz, illetve kedvező kamatozású lakáskölcsönhöz.

Jelentős változás még, hogy a lakás-takarékpénztárak az eddigi 75 százalék helyett mostantól már szabad eszközeik 90 százalékát helyezhetik ki úgynevezett áthidaló kölcsönként.

Az áthidaló kölcsön a lakás-takarékpénztárak esetében azt a fix kamatozású lakáscélú hitelt jelenti, amit az ügyfél a szerződés szerinti megtakarítási idő lejárta előtt igényel, akár már a megtakarítási szerződés megkötésével egyidejűleg is.

Tátrai Bernadett, elnök-vezérigazgató prognózisa szerint, ez a változás nagyban befolyásolja a lakás-előtakarékossági termékek igénylését, véleményük szerit az új kihelyezések idén akár 15-20 százalékkal is nőhetnek a magyar lakáshitelpiacon, az idei éves új kihelyezés elérheti akár az 540-560 milliárd forintot is.

Forrás: MTI

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..