Hagyomány, stílus és praktikum

2010-11-es őszi/téli Esztille kollekció

Ez a három szó jellemzi leginkább a 2010-11-es őszi/téli Esztille kollekciót, amelyet az érdeklődők a designhét programsorozat keretein belül is megtekinthettek. E kollekció két fiatal tervező munkásságának fúziójából jött létre. Illéssy Lenke és Esztány István az egyetemen ismerkedtek meg, és jöttek rá, hogy közösen egymást kiegészítve tudják leginkább értékeiket közvetíteni. Ezen értékek között főszerepe van a magyar hagyományoknak.

Lenke célja, hogy az egész család számára praktikus és kényelmes öltözeteket készítsen, ezenkívül nála különösen meghatározó motívum az anyaság és a gyermekvállalás. Nem mellékesen természetes anyagokat használ, pamutot és dzsörzét, vonalvezetése pedig rendkívül egyszerű. Lenke számára a funkcionalitás a divat legfontosabb jellemzője, hiszen szerinte e nélkül elvész a divat értelme is, ugyanis hiába gyönyörű vagy érdekes egy ruhadarab, ha lehetetlen vagy kényelmetlen azt valóban viselni.

István elsősorban táskákat készít, miközben a székely hagyományokat tartja szem előtt. Közös kollekciójuk összhangja abban rejlik, hogy mindketten rajonganak a csíkritmusokért.

Divatbemutatójuk a designhét egyik legcsaládiasabb programja volt, amelyet a CD Fű Teázóban (V. Fejér Görgy utca 1.), stúdiójuk közvetlen szomszédságában rendeztek. A húszperces bemutató során nem a szokásos modellek viselték a ruhákat, hanem hús-vér emberek, anyukák és a feladatnak nem minden esetben örülő kisgyermekek. A helyszínen rengetegen gyűltek össze, barátok, ismerősök, szakmabeliek és újságírók egyaránt. Végül mindenki degeszre ehette magát a házi készítésű süteményekkel és megkóstolhattunk erdélyi pálinkákat és borokat is. Nagyon kellemes program volt, kétségtelen.

írta: Birta Brigitta
fotó: esztille.blogspot.hu

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..