Otthonszülés: év végére lesz szabályozás

otthonszülésszab-80x80.jpg

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára, Dr. Szócska Miklós a mai napon a tervezett, intézeten kívüli (otthon-) szüléssel kapcsolatos jogszabályi hiányosságok megszüntetése érdekében szakmai egyeztetést tartott.

A tárgyaláson a következő szakmai szervezetek képviselői vettek részt: Szülészeti és Nőgyógyászati Szakmai Kollégium, Orvosok a Szabad és Biztonságos Születésért, Országos Bába Szövetség, Országos Mentőszolgálat, Magyar Kórházszövetség, Egészségügyi Tudományos Tanács, Szülők a Szabad Szülésért Társaság, Magyar Védőnők Egyesülete, Születésház Egyesület, Országos Gyermekegészségügyi Intézet, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szülésznői Tagozat, valamint a Társaság a Szabadságjogokért.

A mai napon lezajlott első egyeztetésen az egészségügyért felelős államtitkár tájékozódott az egyes szervezeteknek a tervezett intézeten kívüli szüléssel kapcsolatos álláspontjáról. A megbeszélésen egyértelművé vált, hogy a szülés körülményeinek, feltételeinek világos, egyértelmű szabályozására van szükség. A következő tárgyaláson már a jogszabályalkotás részleteiről fog az Államtitkárság az érintett felekkel egyeztetni.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság elkötelezett abban, hogy év végéig az egyeztetések lezáruljanak a probléma megoldása érdekében.

Az új egészségügyi kormányzat kiemelt tervei között szerepel, hogy a nemzetközi trendek figyelembe vételével, valamennyi érintett bevonásával olyan jogi szabályozás szülessen, amely a szakma által megkövetelt feltételek megléte estén alternatívát kínálhat a várandós nők részére a biztonságos szülés helyének megválasztásakor.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkFelesleges a D-vitamin kiegészítő egészséges gyermekeknél
Következő cikkHagyomány, stílus és praktikum

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..