Házi készítésű farsangi ételek gyerekeknek

hirdetésLevilla Pöttöm Tanoda

Ha már kölcsönzünk, készítünk vagy vásárolunk jelmezt az óvodai farsangra, tarthatunk otthon családi farsangot is, vagy jelmezes gyerekzsúrt csemeténk barátainak. Összegyűjtöttük néhány egyszerű finomság – szendvicskrém, édesség és frissítő – receptjét, melyet akár gyermekünkkel együtt is elkészíthetünk a vendégeskedés előtt.

Szendvicskrémek

Hozzávalók: az alaphoz: 25 dkg (1 doboz) natúr vajkrém  ill. 25 dkg túró tejföllel simára keverve. Ízesítéshez: snidling, csemege uborka, petrezselyem, füstölt sajt, kaliforniai paprika, valamint mustár, ketchup, fokhagyma. Díszítéshez: uborka, alma, sárgarépa, cékla, snidling.

Elkészítés: A vajkrémet ill. a tejföllel elkevert túrót annyifelé osztjuk, ahányféle ízesítésű szendvicskrémet akarunk készíteni. A snidlinget apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, a csemege uborkát és a kaliforniai paprikát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. Apránként a vajkrém/ túrókrém adagokhoz keverjük. Keverhetünk még bele zúzott fokhagymát, ketchupot, mustárt. Ha szükséges, sózzuk.

Tálalás: Kiflikarikára, zsemleszeletre vagy rozskenyérre kenjük. Uborkával,  almaszelettel, céklával, snidlinggel, reszelt sárgarépával díszíthetjük.

Infinety hirdetés

eating-1047389_640

Vanília fagylalt gyümölcsöntettel

Hozzávalók: 1 doboz vaníliafagyi, gyümölcsbefőtt vagy fagyasztott gyümölcs, cukor.

Elkészítés: A feldarabolt gyümölcsöt leöntjük 1-3 evőkanál kristálycukorral, felforraljuk, és a kis tálkákba adagolt vaníliafagylaltra öntjük. A tetejére tehetünk tejszínhabot is. Azonnal tálaljuk.

Amerikai csoki

Hozzávalók: 5 dkg vaj, 15 dkg étcsokoládé, 2 tojás, 15 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 5 dkg darabos dió vagy sótlan mogyoró.

Elkészítés: a vajat és a csokoládét felolvasztjuk, és összekeverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Beleszitáljuk a lisztet és belekeverjük a durvára őrölt diót vagy mogyorót. Tepsibe öntjük és 20-30 perc alatt megsütjük. Keskeny hasábokra vagy kis kockákra vágva kínáljuk.

background-2554_640

Málnás barackdesszert

Hozzávalók: 8 adaghoz: 50 dkg fagyasztott málna, 4 db őszibarack (befőtt), 50 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, porcukor, vaníliás cukor, 1 citrom.

Elkészítés: A túrót áttörjük és összedolgozzuk 1-2 kanál porcukorral, reszelt citromhéjjal, kevés citromlével és a kemény habbá vert tejszínnel. A málnát összeturmixoljuk a vaníliás cukorral és átszűrjük. A félbe vágott barackokat kistányérra tesszük, meglocsoljuk a málnaöntettel, és köré tesszük gombócs formában a túrókrémet.

Gyümölcsturmix

Hozzávalók: tej, gyümölcs (eper, málna, banán, narancs, alma), porcukor.

Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt gyümölcsöket turmixgépbe tesszük, hozzáöntjük a tejet, ízlés szerint cukrot és összeturmixoljuk. Talpaspoharakba töltjük, gyümölcsszeletekkel díszítve tálaljuk.

berries-2558_640

Finom bólé alkohol nélkül

Hozzávalók: 1 ananásskonzerv, 1 üveg magozott megybefőtt, 1 üveg hámozott őszibarack befőtt, 1 narancs, 1 alma, 1 liter szénsavas szőlőlé.

Elkészítés: A gyümölcsöket feldaraboljuk és a befőttek levével együtt egy nagyobb üveg- vagy porcelántálba rakjuk. Hűtőszekrényben lehűtjük. a zsúr kezdete előtt hozzáöntjük a szőlőlevet. Széles szájú, mély poharakban kínáljuk.

 

Szólj hozzá Te is!