Helyi élelmiszer adatbázis indult

zöldség árus a piacon

A helyi élelmiszerek fogyasztásának ösztönzésére több mint 2.600 hazai élelmiszertermelő elérhetőségeit tartalmazó nyilvános, helyi termelői adatbázist hoztak létre termelői szervezetek. Az online adatbázis  a VAN alapítvány „Keresd a helyit!” elnevezésű közösségi programjának egyik eleme.

A 2011 decemberében elindított „Keresd a helyit!” program szemléletformáló, komplex kommunikációs kampánya a helyi élelmiszerek fogyasztására ösztönöz Magyarország hat vidéki régiójában. Elsődleges célja, hogy széles körben megismertesse a helyi termékek fogyasztásának előnyeit, például munkahelymegtartó és gazdaságélénkítő hatásukat, illetve azt, hogy célba juttatásuk alacsonyabb környezetterheléssel jár.

Az on-line adatbázisban a hat régió (Nyugat-Dunántúl, a Közép-Dunántúl, a Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, az Észak-Alföld, Dél-Alföld) termelőinek adatain kívül január 18-tól már a budapesti és Pest megyei adatok között is böngészhetünk. Kereshetünk régió, termelő, termékcsoport szerint, vagy a szabad szavas keresővel akár egy-egy termékre is.

A kampányról és a helyi élelmiszerekről bővebb információkat kaphatunk a www.keresdahelyitkampany.hu weboldalon (itt találjuk az on-line adatbázist is) és a kampány Facebook-oldalán.

MTI/MiNők

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..