Hétvége csak csajoknak

Hétvége csak csajoknak

„Girls night in” mondják az angolok, magyarul csajos programnak nevezhetjük. A lényeg ugyanaz: lányok, nők asszonyok összegyűlnek barátnőzni, beszélgetni, cseverészni és közel-távol sehol egy pasi.  Angliában és Franciaországban az ilyen „női bandázások” a panzió és hoteltulajdonosok legújabb célpontjai.

A tökéletes csajos kiruccanásnak két kötelező eleme van: jó barátnők és idő. Az igényekhez és elképzelésekhez igazodva ma már Magyarországon is könnyen nyélbe lehet ütni egy csajos hétvégét.

Széplelkű lányok úticéljai

Romantikusok megnézhetik például a gyönyörűen felújított fehérvárcsurgói Károlyi kastélyban a rózsafesztivált. A kastélyparkban sétálni felér egy kellemes időutazással, és a teraszon a több száz éves falak árnyékában, hűvös rozéval a kézben minden kicsit rózsásabbnak tűnik.

Kikapcsolódás a földön két lábbal járóknak

A realistábbaknak a diósgyőri vár felfedezését ajánljuk. Az ország egyik legszebb műemléke, amely évszázadokig magyar királynék jegyajándéka volt, s mint ilyen, emlékeztet mindenkit arra, hogy a drága ajándékok nem teszik jobbá az asszonyi sorsot. Ami viszont kellemessé teheti az a közeli Lillafüredi palotahotelben eltöltött wellness hétvége, ahol a medencében úszkálva vagy masszázs alatt remekül meg lehet beszélni az évszázadokkal ezelőtti és a mai női sorskérdéseket vagy akár a gyereknevelés buktatóit.

A lehetőségek tárháza végtelen

A www.vendegvaro.hu weboldalon kifejezetten női szempontok figyelembevételével is lehet keresgélni, a barátnőket nem pótolja, de egy jó utazásszervezőt igen. Körbe lehet nézni az országos programajánlatok között, nyugodtan törölve a listáról a sörfesztiválokat és lelkesedve a színház- vagy a cseresznye fesztiválért. Régiók vagy látnivalók szerint is lehet böngészni, vagy mazsolázni az egyes szállodák csomagajánlatai között, megkeresve a legújabb wellness programokat a legizgalmasabb kozmetikai kezelésekkel.

Hévízen van olyan szálloda ahol iszapfürdő és jade köves masszázs segít regenerálódni és szépülni, Egerszalókon lehet rózsaszirmos fürdőt venni vagy fűszeres masszázst rendelni, vagy mór fürdőben lazítani, Balatonfüreden az Anna bálok helyszínén pezsgős reggeli fölött cseverészni – ki mire vágyik.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..