Hogyan leszek jó apa? – Jön az Apa-füzet

apa-fuzet-300x200.jpg

APA-füzetet adott ki az újjászerveződő Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. A praktikus kiskönyv célja, hogy a szülők felismerjék, a gyermeknevelés közös feladat. Az APA-füzeteket a védőnők adják át a gyermekáldás előtt álló kismamáknak.

A gyermeknevelés közös feladat, nem csak az anyák dolga, egy apa is rengeteget tehet a gyermekével, a gyermekért, önmagáért, a családjáért. Ha ketten vesznek részt a gyermeknevelésben már a születés, sőt a várandósság ideje alatt, akkor a nők számára is könnyebbé válik a döntés, hogy újabb gyereket vállaljanak, ha szeretnének. Székely András, a mozgalom vezetője hangsúlyozta: azért is különösen fontos, hogy az apák közelebb kerüljenek a gyermekneveléshez, mert akinek jobb a kapcsolata a gyernekkel, az hosszabb életre is számíthat.

Az APA-füzetet Andrek Andrea és Léder László írták – mindketten pszichológusok, gyakorló szülők. Az illusztrációkat Szűcs Édua készítette. A füzetet bemutató sajtótájékoztatón a szerzők elmondták: nincs egységes recept arra, hogyan lehet valaki jó apa. Sőt! Úgy tűnik, az igazán jó apaság abból áll, hogy az apa, anya és gyermeke(i) közösen alakítják ki a számukra legmegfelelőbb kapcsolatot.

A praktikus könyvecskét az országos védőnői hálózat tagjai adják át a szülni készülő kismamáknak. A könyv letölthető a www.apafuzet.hu honlapról is, ahol egyúttal várják a szerzők a már édesapák, illetve a leendő édesapák véleményét, kérdéseit, ha a füzetet olvasva bárhol önmagukra ismernek, vagy újabb kérdések merülnek fel bennük.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy a megálmodott, vágyott gyermekek megszülethessenek Magyarországon. A Mozgalom legfontosabb feladatának tekinti, hogy összefogja azokat a szervezeteket, magánszemélyeket, akik szívesen tennének valamit azért, hogy a kívánt gyermekek megszülethessenek Magyarországon. Ezért jött létre a Népesedési Kerekasztal 2009-ben, és most ugyanezzel a küldetéssel adják ki az APA-füzetet.

Az APA-füzetből a támogatóknak köszönhetően most 85 ezer példány készült, ami közel egy évre elegendő mennyiség. A Mozgalom szívesen fogadja a felajánlásokat, hogy újabb füzeteket nyomtathassanak, a következő évekre. Az új kiadásokba már a családok véleményeit is beépítenék.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkHozamInfo – befektetés, biztosítás, pénzügyek szakértők
Következő cikkMunka-Család-Egyensúly program indul Gödöllőn

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..