Hópuffancs recept

A tésztához süssünk vajas-diós linzert kis gombócokban: 30 dkg finomliszt, 30 dkg darált dió, 30 dkg kristálycukor, egy teáskanál fahéj, egy sütőpor, 25 dkg sütőmargarin, 3 tojás és persze egy csipetnyi só alkotja a tésztát.

Összegyúrva pihentessük legalább egy órát, majd kiskanálnyi kupacokban tegyük sütőpapírra, és 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt süssük meg.

Ha kihűlt, töltsük meg finom almalekvárral, tapasszunk össze kettőt-kettőt, és forgassuk porcukorba az egészet. Puha, almás, diós, könnyű, édes kis puffancs lesz a végeredmény. Hetekig eláll, ha addig senki nem eszi meg.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Lakberendezési tanácsadó, kreatív nő, aki szereti a finomságokat és a gyönyörű, kreatív környezetet. Kedves Olvasónk! Szakértőnk elfoglaltságai miatt nem tudja tovább folytatni szakértői rovatát. A kérdezési lehetőséget azonban biztosítjuk számodra - ugyanebben a témában – ajánljuk aktív szakértőnket neked! Az eddigi kérdéseket és válaszokat, továbbra is olvashatod itt az oldalunkon.
Előző cikkTegyen a terhességi magas vérnyomás ellen!
Következő cikkNem ismerik jogaikat a magyar gyerekek