Hozzávalók: 16 szeletnyi, 1 cm vastag szögletes piskóta, 2 doboz körszeletes ananászbefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 10 dkg margarin, 3 zacskó habfixáló, 1 csésze kimagozott meggybefőtt, 2 zacskó vaníliás cukor, csipet só.
Mindkét doboz ananászbefőttet leszűrjük. (Levéből citromlével, szódavízzel és jégkockákkal üdítőital készíthető a locsoló gyerekek számára.) Az egyik doboz gyümölcsöt turmixgépben összetörjük, a másik doboz lecsöpögtetett ananászkarikát papírral leszárítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük.
A túrót simára törjük, összekeverjük a vaníliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadjuk az olvasztott, de már nem forró margarint. Ezután hozzákeverjük a habfixet, és beleforgatjuk a kemény tejszínhabot.
A krémet rákenjük a piskótalapra, és a tetejét kirakjuk a félretett ananászkarikákkal. A meggyszemeket belenyomkodjuk, és a süteményt a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtjük. Kockákra vágva kínáljuk. Tálaláskor habszifonból nyomhatunk rá tejszínhabot.