Anyasági ellátás az egyszerűsített adóbevallásban

apeh180x180-80x80.jpg

Fontos figyelmeztetést tett közzé az adóhatóság azok számára, akik anyasági támogatásban részesültek a 2010. évben, és adóbevallásukat az adóhatóság által elkészített egyszerűsített bevallással teljesítik. Az anyasági támogatás alanyi jogon jár a gyermek születése után annak, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal részt vett terhesgondozáson.


Az adóhatóság tájékoztatása szerint a kiküldött egyszerűsített adóbevallások nem minden esetben tartalmazzák az ellátás összegét, mivel a bevallások elkészítésekor az anyasági támogatást folyósító szervek adatai nem teljes körűen álltak az adóhatóság rendelkezésére. (Az adózás rendjéről szóló tövény alapján az anyasági támogatást folyósító szervnek az adóévet követő január 31-éig kell adatot szolgáltatnia az állami adóhatóságnak arról, hogy kinek és milyen összegű anyasági támogatást fizetett ki.)

A NAV arra kéri azokat, akik anyasági támogatásban részesültek, és a személyükre elkészített egyszerűsített adóbevallás nem tartalmazza annak összegét, hogy a rendelkezésükre álló igazolás alapján tüntessék fel a kifizetett összeget az egyszerűsített adóbevallásban.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..