Így alakul ki a magzat arca – videó

Az embriók arca nem úgy nő, mint a gyerekeké, hanem egy kirakós játékhoz hasonlóan kerülnek “összeillesztésre” az egyes elemek – derül ki a BBC Inside the Human Body (Az emberi testen belül) című sorozatából. Azt is megtudhatjuk, miért alakul ki az orr és a felső ajak közötti függőleges barázda.

Az animációt 1-3 hónapos embriók képei alapján készítették el – az emberi arc ebben az időszakban alakul ki ugyanis. Láthatjuk, hogy az arc három nagyobb részből tevődik össze, ezek az arc közepén találkoznak, ezzel hozva létre az orr és a felső ajak közötti függőleges barázdát. A folyamat nagyon precízen van időzítve, és a késések nyúlszáj vagy farkastorok kialakulásához vezethetnek.

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkSó szegénység VIVEGÁVAL
Következő cikkErzsébet-utalványban fogják fizetni a gyermekvédelmi kedvezményt

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..