Így nyaralnak az anyukák

Valamilyen rejtélyes oknál fogva az emberek többsége azt hiszi, hogy milyen szép és jó dolog, amikor nyaral a család. Mert akkor majd mindenki jól kipiheni magát. Az apukák többsége bele se gondol, hogy a gyerekekkel együtt az anya összes feladata is velük utazik.

Hurrá, nyaralunk!
Amikor apuka hazaállít az ötlettel, hogy „Na, anyjuk, befizettem egy nyaralásra, pakold a kölköket, indulunk!”, rendszerint nem érti, hogy az asszony szemöldöke miért szalad össze, és miért nem ugrik lelkendezve hites ura nyakába. Anyuka ugyanis egy másodperc alatt lefuttatta a szoftverén, hogy mit jelent számára nyaralni két darab egy méteresnél kisebb gyerekkel. Mivel anyuka nem akar hálátlannak mutatkozni, elmormog egy köszönömöt, aztán előbb gondolatban, később (legkésőbb egy héttel az utazás előtt!) fizikailag is pakolni kezd. volkswagen-158463_1280

Anya pakol
Végül is nem nagy ügy. Kiságy, bili, a nagyobbnak hordozható vécéülőke. Fellépő, hogy a nagyobb is tudjon kezet mosni a csapnál. Babakád, mert hátha nem lesz a szálláson, na meg ki tudja, milyen állapotú, jobb, ha visszük a sajátot. A kicsinek bepakolja a saját étkészletét, kistányér, pohár, kanál, fertőtlenítő, kislábas a fertőtlenítéshez. Nagy kiszerelésű pelenka, popsitörlő. Mi kellhet még? Éjszakai jelzőfény, mert a nagyobb képtelen elaludni a világító holdsarló nélkül. Ruhahegyek. Hidegre, melegre, esőre, kánikulára, rövid és hosszú ujjú, legalább tíz váltás, mert bár ugye csak hét napra mennek, de nincs olyan nap, hogy ne kellene valamelyiket legalább egyszer átöltöztetni. Mosószer, öblítő, mert hét közepére úgyis kifogynak a tiszta ruhából. És bepakol még egy kisebb bőröndnyi egészségügyi csomagot: mintás ragtapasz, Betadin, Bepanthen, vitaminok, köhögéscsillapító, lázcsillapító, hányáscsillapító, orrspray, orrszívó….

Ja, persze, és játékok. Kintre, bentre, fürdőruhák, kissapkák, úszógumik, kiskacsák, gumimatrac. Nem, kizárt, nem viszünk lábbal hajtható kismotort, kisbiciklit meg pláne nem! Anyában ekkor felrémlik, hogy a múltkor is cipelnie kellett a nagyot, mert nem vitték magukkal a kismotort, a büdös kölyök meg nem volt hajlandó sétálni. Na, jó, jöhetnek a járgányok. Anyuka gyorsan bedobál magának néhány pólót, fürdőruhát, egy farmert meg egy szoknyát. Alapvető tisztálkodási szerek, és kész is. Majd rendel egy kamiont, targoncát, és önfeledt mosollyal néz szét a csomagokon. Most apuka ráncolja a homlokát, és vérmérséklettől / hangulattól függően megpróbálja elrendezni a cuccokat a csomagtartóban. Anyuka emelt fővel tűri a morgást, élcelődést, és a maradék helyre megpróbálja beszuszakolni a gyerekeket.

Végre utazunk!
Az utolsó pillanatban még visszaszalad a házba, mert elfelejtett nasit és vizet csomagolni az útra. Apuka és a gyerekek már tűkön ülnek, indulnának az izgalmas kalandra, de mint mindig, anyára kell várni. Anyuka is bepréselődik a kocsiba, és nagy sóhajjal nyugtázza, hogy na, végre, elindultak, kezdődhet a nyaralás.
Csakhogy. A szerpentinen a kicsi hányni kezd, a nagy pedig folyamatosan nyafog, mert otthon maradt a kedvenc plüssnyula, amivel aludni szokott. Három-négy órai ordítással megterhelt utazás után meg is érkeznek a szállásra.

Nyaralunk!
Persze sokkal lepukkantabb, mint ahogy a katalógusban kinézett: a fürdőszoba olyan, mint ami utoljára a szálloda/panzió építésekor látott takarítást. Anyuka nagy sóhajjal ereszkedik le a nyikorgó ágyra, majd szétnéz a csomagokkal beterített szobán. Apuka empatikusan felajánlja, hogy elviszi a srácokat fagyizni, amíg anyuka kipakol, kitakarít, fertőtlenít. Pár óra rendrakás, súrolás és fertőtlenítés után elmennek együtt vacsorázni, majd tíz óra magasságában anyuka megpróbálja ágyba dugni a feldobott, izgatott kölyköket. Ásítozva eleget tesz a tizedik „még egy mesét” kérésnek, miközben apuka sörözik a teraszon, és önfeledten hallgatja a tücskök ciripelését. A tizedik mese közben anyuka is eldől a kicsi mellett, és azt álmodja, de jó is volna egyszer egy hétig egyedül nyaralni!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Ha egy szóval kellene meghatároznom a foglalkozásomat, azt mondanám, hogy kapcsolat-tanár vagyok. Hiszem, hogy a jó párkapcsolat nem szerencse dolga, hanem tanulható készség, és sokat tudunk tenni azért, hogy harmonikus párkapcsolatban éljünk. Ebben támogatom a klienseimet az egyéni beszélgetéseinken, erről beszélek az előadásaimon, tréningjeimen.
Előző cikkSzépségápolási tippek gyermekvállalás után
Következő cikkCukorbetegek figyelem!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..