Így tanulhatnak a gyerekek játszva a közlekedésről

481

A közlekedési szabályok megismertetését nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekekkel. Az alábbiakban bemutatunk két remek segédanyagot, amelyekkel az ovis korosztály játszva tanulhat meg alapvető dolgokat a biztonságos közlekedésről.

Bicikliző kölyökkutyák

Az eddig több mint 20 ezer példányban elkelt Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjai című hangoskönyvet a Tudatos Közlekedők Egyesülete hozta létre azzal a céllal, hogy hazánk közlekedési kultúráján és baleseti statisztikáin javítsanak – szerintük az alapvető tudnivalókat ugyanis már kisgyermekkorban meg kell ismerni. A CD olyan meséket és dalokat tartalmaz, amelyek játékos formában mutatják be, hogy a jelzőlámpák színei mit jelentenek, vagy hogy miért nem szabad szaladgálni a zebrán.

Tóbiás és Balambér egyébként két kölyökkutya, az idősebb – Tóbiás – különböző szituációkban tanítja öccsét a biztonságos közlekedésre. A hangoskönyv a 3-7 közötti korosztály számára készült, a honlapon ajándék dalból és meséből kaphatnak ízelítőt az érdeklődők.

Miele DG 6001 GourmetStar gőzpároló

gyjk1

Gyerekek autós külső mögött

A 2009-ben megalkotott Traff Park egy interaktív online játék, amelynek missziója szintén a nagyobb közlekedésbiztonság elérése és a kicsik játékos, élményalapú oktatása. Az autó külsejű traffok olyan lények, amelyek sok közös tulajdonságon osztoznak a gyerekekkel. A játékban mindenkinek saját traffja lehet, amelynek kiválaszthatja a színét, rendszámát, az autó típusát, sőt még a haj- és szemszínét is. A különböző közlekedési és élethelyzeteken keresztül a kicsik észrevétlenül tanulhatják meg a leghasznosabb ismereteket.

A készítők direkt úgy fejlesztették ki a honlapot, hogy a hang-navigáció segítségével az olvasni nem tudók is maradéktalanul élvezhessék a játékot. A Trakk Park ingyenes, a használatához mindössze regisztrációra van szükség. A portál 2014-ben elnyerte a Legjobb Európai Gyermekbarát Tartalom díját.

Szólj hozzá Te is!

hirdetés
MEGOSZTOM EZT A CIKKET!
A www.babafalva.hu várandósságtól az első osztályig portál tíz éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig. Idén cikkeinket kiegészítettük a fenntartható fejlődés és a zöld gondolatot bemutató írásainkkal, valamint törekszünk arra, hogy a technológiai fejlődés eredményeit úgy mutassuk meg, hogy az a gyerekek és a családok részére hasznos legyen és ne káros.
Előző cikkA hétvégén tartják a logopédia európai napját
Következő cikkVasárnap a családoké lesz a filmhét

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!