Ingyenesen látogatható Múzeumok október 23-án!

természettudományi múzeum

Egy kormányrendeletnek köszönhetően a nemzeti ünnepeken – így október 23-án is – minden állami múzeum ingyenesen látogatható. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül emeltünk ki néhányat, kedvcsinálóként. 

  1. Magyar Természettudományi Múzeum

A gyerekek kedvenc múzeuma. Csupa felfedezésre váró hely, interaktív játékok és feladatok, hazánk legnagyobb természetrajzi gyűjteménye várja az idelátogatókat.

További információ ITT.

  1. Néprajzi Múzeum

Néprajzi Múzeum

Egy nyitott, kulturális tér, ahol különböző népcsoportok és közösségek emlékeit gyűjötték és gyűjtik folyamatosan egybe. Izgalmas felfedezéseket tehetnek itt kicsik és nagyok egyaránt.

További információ ITT.

  1. Tűzoltó Múzeum

Tűzoltó Múzeum

Betekintenétek a tűzoltás mindennapjaiba? Érdekel a tűzoltás története, eszközei? Akkor ezt ne hagyjátok ki!

További információ ITT.

  1. Szentendrei Skanzen

Szentendrei Skanzen

A Skanzen egy csodálatos családi sétával egybekötött utazás, mely a Kárpát-medence különböző népcsoportjai mindennapjaiba kalauzolja el a látogatókat. Itt lehet szaladgálni, rácsodálkozni, játszani. A felnőttek, épp úgy megtalálják a hasznos időtöltést, mint a gyerekek.

További információ ITT.

  1. Hadtörténeti Intézet és Múzeum

Hadtörténeti Múzeum

A múzeumban katonai emlékek, fegyverek, egyenruhák, páncélok, műtárgyak, egyszóval Magyarország katonai történetének bemutatása kapott helyet. A fiúk imádni fogják.

További információ ITT.

  1. Vadászati Múzeum

Vadászati Múzeum

“A XXI. századi fenntartható vadászathoz kapcsolódó etikus vadászati elveket, modern, környezettudatos ismereteket tartalmaz, és ezeket a legmodernebb interaktív eszközökkel teszi közzé. A múzeum nem titkolt célja a környezeti nevelés, a látogatók szemléletének formálása, környezettudatos viselkedésre való nevelése.”

További információ ITT.

  1. Terror Háza

Terror Háza

A XX. századi történelem, tabudöntögető őszinteséggel tárul elénk. Csak felnőttek és felső tagozatos gyerek számára ajánlott a látogatás. Az interaktív kiállítás remek kiegészítése lehet a történelem óráknak is.

További információ ITT.

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

HISZEK abban, hogy kétgyerekes Anyának, Nőnek, Társnak, Barátnak, igenis lehet egyszerre lenni, akár napi 5 óra alvással is. TUDOM, hogy mi Nők, miért aggódunk, mitől félünk, vagy épp olvadunk el, mi az, ami kimozdít a hétköznapokból, és mivel nézünk farkasszemet nap, mint nap. CÉLOM, hogy a szavaimból összeálló cikkek informáljanak, szórakoztassanak, okozzanak meglepetést, MEGMOZGASSANAK!
Előző cikkÁtalakul a családi napközi 2.rész
Következő cikkA terhességi csíkok megelőzése és kezelése