Játszótéri balesetek megelőzése

Játszótéri balesetek megelőzése

A játszóterek remek alkalmat kínálnak a gyermekek számára, hogy kirohangálják és jól érezzék magukat, azonban a szülőknek itt is vigyázni kell rájuk és meg kell védeniük őket néhány potenciális veszélyforrástól. A játszótéri balesetek 80 százalékát teszik ki az esések. A sérülések 45 százaléka súlyos: csonttörésekkel, belső sérülésekkel, agyrázkódással jár.

„A játszótéri sérülések sok esetben mindössze aprócska vágások vagy karcolások, de a szülőknek tudniuk kell, hogy előfordulhatnak súlyosabb, esetleg végzetes esetek is” – mondta el Dr. Angela Gardner, az Amerikai Sürgősségi Orvostan Szakorvosok Szövetségének elnöke egy sajtóközleményben. „Az Egyesült Államokban évente több, mint 200 ezer gyermek kerül a sürgősségi osztályra a fejet, nyakat vagy gerincet ért trauma, továbbá belső sérülés és fulladás miatt.”

A játszóterek biztonságáért a szülők is sokat tehetnek, ha tisztában vannak a kockázatokkal és betartatják gyermekeikkel a biztonsági szabályokat. Az alábbi tippek segítenek elkerülni a játszótéri baleseteket:

  • Kisgyermekek esetében elengedhetetlen a szoros szülői felügyelet, de nagyobbakat se hagyjunk egyedül játszótérre menni.
  • Bizonyosodjunk meg arról, hogy a játszóteret megfelelően karbantartják, kerüljük a törött játékokat, a szemetes helyeket, továbbá azokat a tereket, ahol nincs megfelelő burkolat a játékok alatt.
  • Ha nagyon zsúfolt a játszótér és nem tudjuk megfelelően felügyelni gyermekünket, inkább jöjjünk vissza máskor.
  • Ne engedjük a kisebb gyermekeket a nagyobbaknak való játékokra. Sok játszótéren külön vannak játékok a totyogók, illetve a nagyobbak számára.
  • Tanítsuk meg gyermekünket, hogy a játszótéren ne lökdösődjön, ne menjen a mozgó hinta közelébe és a csúszdára is csak a létrán másszon fel.

Medipress

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A Babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenhárom éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkPizzacsiga
Következő cikkPontosabban jósolható meg a második lombikkísérlet eredménye

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..