Kendőben hordozzák a nővérek a babákat a szekszárdi szülészeten

hordozas180x1801.jpg

A nővérek hordozókendőbe teszik munka közben az örökbefogadó szülőkre váró csecsemőket a szekszárdi kórházban. Azt mondják, ez nem zavarja őket a munkában, viszont megnyugszanak tőle a kicsik. A kezdeményezést az egész országban szeretnék elterjeszteni, az egyik közösségi oldalon gyűjtést szerveztek kismamák, hogy mindenhol legyen kendő.
A szekszárdi kórházban évente átlagosan harminc olyan csecsemő születik, akinek a felnevelését az édesanyja nem tudja vállalni, a közelben lévő anyaotthonban élő nők itt hozzák világra gyermeküket. Ezek a babák az örökbefogadásukig, akár hetekig is a kórházban maradnak, ahol folyamatos törődést igényelnek. Szokásos esetben gyakran nem kapják meg a testi-lelki fejlődésükhöz nélkülözhetetlen  testközelséget, dédelgetést. Kuhajda Valéria, a Balassa János Kórház gyermekgyógyásza azt mondta: a mindennapi munka mellett nehéz volt megoldani, hogy valaki foglalkozzon velük, amióta viszont hordozókendőben vannak, a babák rendszeresen valakinek a testmelegét érezhetik.

Édesanyjuk helyett az ápolóktól kapják meg a biztonságot a csecsemők. A hordozókendőt egy anyuka adta a kórháznak, ahol az ápolók munka közben minden nap használják. Az országban egyedülálló módszer elterjesztésére csoportot hoztak létre az egyik közösségi portálon. Alig néhány nap alatt tíz kendőt sikerült összegyűjteniük. Később gyermekotthonokba és minden olyan helyre is szeretnének ilyen kendőt adni, ahol családra váró kicsik élnek.

(Az RTL Klub híradása nyomán)

Szólj hozzá Te is!

2 EDDIGI KÉRDÉSEK

  1. Szetetnék õrõkbefogadni csecsemõt mert lombik babàm nem sûkerûlt nagyon szeretnék babàt egéséges legyen kislànyt mindjárt nevûnkre iratni a babát nagyon vàrunk egy kisbabát nagyon szèpen kõszõnõm 06304872487

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..