KidsMode: szórakozás és fejlesztés gyerekeknek

Sok szülőnek okoz fejtörést, hogy egy hosszú autóút során mivel kösse le gyermeke figyelmét, vagy, hogy mi a teendő, ha az éttermi vacsoránál tör ki vigasztalhatatlan sírás? Ilyenkor kézenfekvő megoldásnak tűnhet a mobiltelefonunkat vagy tabletünket hívni segítségül, hiszen a gyerekek imádják a kütyüket, és boldogan játszanak vele akár órákat is. Az ilyen időtöltés azonban nem mindig veszélytelen. Szülőként a mi felelősségünk, hogy megvédjük gyermekeinket a káros online tartalmaktól és a készülékek túlzott mértékű használatától. Egy új, ingyenes applikáció most ebben nyújt segítséget.

A KidsMode nevű program segítségével a szülők megszabhatják, hogy gyermekük mely alkalmazásokat és mennyi ideig használhat. Az alkalmazás azonban nemcsak az ellenőrzést szolgálja, hanem rengeteg edukációs és szórakoztató tartalmat is kínál. Az egyszerűsített felhasználói felületet, a nagy, színes gombokat, és a könnyített navigálást mind a kicsik érzékelését és szellemi fejlődését szem előtt tartva tervezték. A KidsMode aktiválása, valamint a hozzá tartozó számtalan kiegészítés letöltése mind ingyenes. Az alkalmazás sikerét jól mutatja, hogy már havi 1.9 millió aktív felhasználóval büszkélkedhet világszerte és több mint 2500 gyerekbarát alkalmazást és videótartalmat támogat, és ezek száma folyamatosan nő.

Az első lépések

A KidsMode a Galaxy Apps-ből tölthető le, majd telepítés után PIN kód megadásával hozhatjuk létre gyermekünk felhasználói fiókját, amivel a program készen is áll a használatra. A következő lépésben a ParentalControl menüpont alatt tudjuk személyre szabni az alkalmazást. Itt állíthatjuk be például azt az időtartamot, amit gyerekünk egy nap a készülékkel tölthet, külön hétköznapra és hétvégére szabva. Megadhatjuk továbbá a hozzáférhető kontaktok, alkalmazások, és médiafelületek listáját, ezzel biztosítva, hogy a kicsik csak az életkoruknak megfelelő tartalmat böngésszék.

mka1

A KidsMode-dal együtt gyárilag telepített a KidsStore, a Play Zone és a 3D BlockHouse kiegészítő alkalmazás is. A Play Zone több mini-játékot is tartalmaz, amelynek főszereplői az alkalmazásban később is lépten-nyomon felbukkanó mesefigurák: Croco, Cooki, Bobby és Lisa.

Exkluzív tartalmak

A készülék konfigurálását követően a szülők további kiegészítések letöltésével tudják a legtöbbet kihozni a KidsMode-ból, amelyek főszereplői szintén a korábban megismert mesefigurák. Ilyen alkalmazás a többi között a Kids Camera, a Drawing, a Music, a MagicVoice és a Video, amelyek szórakoztató formában kínálnak rengeteg lehetőséget a játék mellett a kreativitás fejlesztésére is. A Kids Camera-val például a gyerekek az általuk készített képeket vicces kiegészítőkkel láthatják el, a rajzprogram pedig művészi hajlamaik kibontakozását segíti.

 

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikk10 tipp a gyors felépülésért császármetszés után
Következő cikkAz éjszakai mumus: a köhögés

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..