Kirándulóhelyek őszre, télre: Tropicarium Budapest

Tropicarium Budapest

A Tropicarium falai között több száz fajta állat és növény kapott helyett. A kiállítás ötvözi a hazai halak, a trópusi esőerdőben élő állatok, és a tengerek, óceánok mélyében lakók életének bemutatását, az eredetihez teljesen hasonló környezetben.
Az állandó kiállítás keretében 8 teremben csodálhatók meg – többek között – a szabadon repkedő egzotikus madarak, az indákon ugráló selyemmajmok, a trópusi esőben ázó aligátorok, a komótosan mászkáló sarkantyús teknősök, és a lenyűgöző látványt nyújtó akváriumokban úszó színpompás halak ezrei.

Nem csak a mélyvízi világ egy részét nézhetjük meg, hanem a trópusi esőerdő egy kicsiny darabját is, ahol negyedóránként megdördül az ég, elered az eső és villámok cikáznak a lustán elnyúló Mississipi aligátorok felett.

Mindemellett a Tropicariumban található Közép-Európa legnagyobb tengeri akváriuma, az 1.4 millió liter sós vizet magába foglaló cápaakvárium, melyben 8 db kétméteres cápa és több száz színpompás egyéb fajta hal úszkál békés nyugalomban. Lenyűgöző látvány, ahogy karnyújtásnyira úsznak el felettünk a félelmetesnek tűnő homoki tigris-, a leopárd- és barna cápák.

Felnőttek és gyerekek egyik kedvenc helye a rája-simogató medence, ahol a gondozók segítségével és felügyelete mellett kézből lehet etetni és megérinteni ezeket a selymes bőrű, angyalarcú jószágokat – de legalábbis lehet egy jót pancsolni a séta zárásaként.

Információk

Korosztály: 11,5 éves kortól

Időtartam: 1 – 1,5 óra

Bejárhatóság: A Tropicarium teljes területe akadálymentesített, bejárható babakocsival. Az akváriumok, terráriumok egy része elég alacsonyan van ahhoz, hogy a kicsik is láthassák. A többinél minden teremben van zsámoly, amire fel tudnak állni, hogy megnézzék a “titót” (kígyót), “bétát” (békát), “alat” (halat).

Nyitva tartás: Az év minden napján (a karácsonyi időszakot kivéve) 10 és 20 óra között, a pénztár 19 órakor zár. A karácsonyi időszak nyitva tartása a honlapon megtekinthető.

Díjak: Felnőttek 2.300,-Ft/fő, gyermek 1.300 Ft/fő, a családi kedvezmények a honlapon megtalálhatók. Üdülési csekket,
Sodexho ajándék- és Kultúra, Accor Services Top Prémium és Ticket Culture utalványokat elfogadnak.

Étkezés, mosdó: A Tropicarium a Campona Bevásárlóközpontban (www.campona.hu) található, étkezési lehetőség és mosdó a bevásárlóközpontban van. (A Tropicarium területén nincs WC, vigyük el a gyerekeket még mielőtt bemegyünk!)

Elérhetőség: 1222 Budapest, XXII. kerület, Nagytétényi út 37-43., tel: +36-1-424-3053, web: www.tropicarium.hu

Megközelítés: Autóval közvetlenül az M0-ás, M1-es, M7-es autópályáról, a 6-os főúton át illetve, a Nagytétényi útról (az M0-ás körgyűrű és a 6-os út budafoki kijáratánál kell lekanyarodni).

Busszal a Móricz Zs. körtérről a 33-as jelűvel, a Kosztolányi D. térről a 114-es,213, 214-es számúval. A belvárosból (Astoria, Ferenciek tere) a 233 E számúval. Leszállás mindhárom buszról a Lépcsős utcai megállónál. Vonattal: A Campona melletti Budatétény nevű vasútállomáson.

Szólj hozzá Te is!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..