Könyvfesztivál: rengeteg program lesz a gyerekeknek

Meseolvasás, kézműves foglalkozások és koncertek is szórakoztatják a gyerekeket április 24. és 26. között a 22. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. A kisebbek és nagyobbak találkozhatnak kedvenc szerzőikkel, illusztrátoraikkal is, ráadásul a kiszemelt meséket, regényeket most érdemes beszerezni, hiszen a könyvkiadók a fesztiválon jelentős árkedvezményekkel kínálják köteteiket. 

Április 24-én, pénteken mutatják be a Pozsonyi Pagony gondozásában megjelent, Finy Petra író és Pásztohy Panka illusztrátor „Iskolások kézikönyve” című könyvét. A kisiskolások rendhagyó tanórán vehetnek részt Finy Petra vezetésével, lesz vetélkedő, majd a Főnix Könyvműhely gyerekkönyves írói is, Holden Rose (Kovács Attila) és Mickey Long (Rákosi Miklós) tartanak rendhagyó irodalomórát.

Másnap a „Történelmi kalandok a magyarság múltjában” című művet a szerző, Gyárfás Endre ismerteti, majd a Kispesti Vass Lajos Általános Iskola 4/b osztályos diákjai adnak elő egy jelenetet a könyvből. A bemutató után Gyárfás Endre Pataki Andreával, a Napraforgó Kiadó szerkesztőjével beszélget.

bnkf2

A közönség megismerheti a legújabb papírszínház-mesét: a Csimota Kiadó gondozásában megjelent, négy év felettieknek ajánlott „A csodapalást” című mesét Thierry Chapeau írta és illusztrálta.

Tamás Zsuzsa felolvas a Naphegy kiadónál megjelent „Mesék a Teljességhez” című könyvéből, bemutatják Balázsy Panna Manó Könyveknél megjelent Szandra és a 3. B – Csuromvíz című könyvét, valamint a Bookr Kids mesealkalmazást és mesetabletet.

A kínálatban szerepel a Móra Könyvkiadó 1-6 éveseknek szóló foglalkozása, valamint a Pozsonyi Pagony programjai, egyebek mellett mese és játék Marék Veronikával, Stiglinz Milánnal és Harcos Bálinttal. Az érdeklődők emellett papírbáb-készítő foglalkozáson és bábelőadáson is részt vehetnek.

bnkf

Vasárnap Eldad Ilani író és Szabó Levente illusztrátor „Tökéletes történet”, valamint Milos Macourek író és Adolf Born illusztrátor „Matyi és Sári az iskolában” című könyvének bemutatója mellett lovagi játék, ringató, ovis jelek készítése és papírszínház is szórakoztatja a gyerekeket. Az Európa Könyvkiadónál napvilágot látott B. J. Novak „Képtelen könyv” című művéből Hajdu Steve olvas fel.

Az Eszterlánc mesezenekar koncertet ad, lesz felolvasószínház „A kis szellemből”, beszélgetés Varró Dániellel és Turbuly Lillával, a Móra Könyvkiadó pedig kalandos kézműves programra invitálja a 4-6 éveseket Harisnyás Pippivel.

A Bilimbo Háza mindhárom nap várja a gyerekeket minikonyhával, babasarokkal, bábokkal és társasjátékokkal.

MTI

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkMi a jó fogszabályozás titka?
Következő cikkInzulinrezisztencia: nem csak cukorbetegséget, de meddőséget is okozhat

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..