Könyvfesztivál – gyerekeknek is!

Idén már 20. alkalommal nyitja meg kapuit a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a Millenárison. Az április 18-21. között zajló kulturális rendezvénysorozat rengeteg programmal várja az érdeklődőket – kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ismét megrendezésre kerül a nemzetközileg is elismert Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, amely a hazai és európai könyvélet fontos szakmai fórumaként és szórakoztató eseményeként ezúttal is igényes helyen és színvonalas műsorkínálattal fogadja látogatóit.  Az idei év programja rendkívül családbarátnak ígérkezik, a szervezők ugyanis nemcsak könyvbemutatókkal várják a fiatalabb generációk képviselőit.

Az egészen pici vendégeknek lesz babasarok játékokkal, a nagyobbakat pedig társasjátékokba, rajzpályázatra, filmvetítésekre és felolvasásokra invitálják a rendezvényen, valamint a gyerekeknek lehetősége lesz kézműves és könyvkötészeti kreatív foglalkozásokon való részvételre is.

A Pagony és a Naphegy kiadó mesedélutánt tart, de lesz a Narnia-világot feltáró interaktív könyvbemutató is, a kisiskolások pedig megtudhatják, milyen egy rendhagyó irodalomóra, ahol belelapozhatnak a legfrissebb gyerekkönyvekbe.

Hasonlóan rendkívüli irodalomórán lehet része azoknak a diákoknak is, akik a külső helyszíneken zajló programokba is belekóstolnak, hiszen a Lágymányosi Bárdos Lajos Kéttannyelvű Általános Iskola és Gimnáziumba Linn T. Sunne és Arne Svingen norvég írók látogatnak el.

A fesztivál zenei élményekkel is szeretné megörvendeztetni a fiatalokat: a Katáng és az Eszterlánc mesezenekarok mellett fellép Bíró Eszter is együttesével, valamint Palya Bea Altatok című koncertjét is megtekinthetik az érdeklődők.

További információk és a részletes ismertető elérhető a rendezvény hivatalos honlapján.

Fotó: www.konyvfesztival.com

Szólj hozzá Te is!