“Korai fejlesztés hete” 2018

Korai fejlesztés

A gyerekek korai fejlesztésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat, hétfőtől egy héten át tanácsadással, bemutató foglalkozásokkal, előadással várnak minden érdeklődőt Budapest minden kerületében – közölte Mosányi Emőke, a szolgálat főigazgatója hétfőn az MTI-vel.

Közleményében kiemelte, a február 19-23. között megrendezendő “Korai fejlesztés hete” programsorozat célja felhívni a korai fejlesztés jelentőségére, arra, hogy hathatós és megnyugtató eredményt csak szakemberek bevonásával lehet elérni. Minél kisebb korban ismerik fel a fejlődés egyenetlenségeit, tárják fel az okait, korrigálják a lemaradásokat, fejlesztéssel annál nagyobb az esély a harmonikus fiatal és felnőttkorra – tette hozzá.

Mese csecsemőkortól: napi tizenöt perc felolvasás két év előnyt jelent a kortársakhoz képest

Mint írta, a család segítése, amely a szűrést, komplex diagnosztikai vizsgálatot, gyógypedagógiai fejlesztést, tanácsadást, különböző terápiás szolgáltatásokat, a gyermek megfelelő közösségbe kerülésének elősegítését foglalja magába, mindig figyelembe veszi a gyermek állapotát és a család körülményeit is.

A Korai Fejlesztés Hete 2018 – programismertető itt megtekinthető 

Infinety hirdetés

Korai fejlesztés

A szülők is felismerik a fejlődési problémákat

fotó: fpsz.hu

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkGondolatok a napirendről
Következő cikkMiért szőrös az újszülött babám?

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!