Lazítás a téli szünetben

lazítás a téli szünetben

Az év utolsó három napjára ajánlunk programokat, töltsünk együtt pár órát az unokatestvérekkel, a barátokkal vagy az óvodás társakkal.  

  • december 29. csütörtök

Mézeskalács város a Bálnában

Mézeskalácsból készült városokat lehet megnézni a Bálnában, délelőtt 11-14 óra, valamint délután 16-20 óra között, kicsiknek és nagyoknak. A belépés ingyenes és varázslatos, az apró fények a kis házikókban a mesék világába csábítanak. A kiállítás 2017.január 8-ig látogatható, de a jövő évben már igencsak korlátozottan 12.31-én és január 1-én zárva tart.

A mesében, muzsikában rejtekezve

A Várkert Bazár testőrpalotájában interaktív játékkiállításra mehetnek a gyerekek december 31-ig. A mesében, muzsikában rejtekezve – múltunk a mában című kiállításon a természettel még összhangban élő, a mában kis, eldugott falvakban, nagymamák emlékeiben még töredékeiben létező, gyűjtésekben fellelhető gyermekjátékokat, gyermekéletet mutatjuk be kézműves tárgyakon, fotókon keresztül. A tárlat ingyenesen megtekinthető.

  • december 30. péntek

Fényes Tanösvény Tatán

Az egész évben látogatható a tatai Fényes Tanösvény, amely egy tizennyolc állomással rendelkező ökoturisztikai útvonal. Interaktív módon mutatja be a fürdő területének természeti kincseit. Egyszerre informatív és szórakoztató turisztikai attrakció, mely bővelkedik kalandokban: önállóan, kötélhídon és csónakkal járhatják be a látogatók, és megcsodálhatják a karsztforrások lenyűgöző élővilágát. Pénteken 9 és délután 3 óra között várja a gyerekeket, felnőtteket.

  • december 31. szombat

Puskin Kuckóban filmvetítés

Szilveszter délelőttjén a Puskin moziban, délelőtt 10 órától karácsonyi és téli meséket vetítetnek a gyerekeknek. Csökkentett hangerővel, nyitott ajtókkal várják a 3-9 éves korúakat a szüleikkel az Amarcord teremben. A jegyek 800,- Ft áron már az interneten is megvehetőek.

Gyerekekről a Vármúzeumban

Gyerek/Kor/Kép – Gyermek a magyar képzőművészetben címmel nyílt kiállítás a Vármúzeumban, amelynek témája a gyermek ábrázolása képekben és szobrokban. A kiállítás hiánypótló vállalkozás, mert 1940 óta nem volt olyan tárlat, ahol összefoglalva több száz művet láthatna a közönség a gyermekekről. A program interaktív, a gyerekeket is várják, akik kialakíthatják saját életterüket, vagy felépíthetik családjukat és rózsaszínben meg is nézhetik a képeket, vagyis a „világot”. A Múzeumban minden hónap utolsó szombatján ingyenes családi belépésre van lehetőség (26 év alattiaknak vagy 18 év alattiaknak és az őket kísérő felnőttek részére), amely most szilveszter napjára esik.

  • január 7. szombat

Ragadozók napja

A ragadozóknak szenteli 2017-ben első kiemelt programját a Budakeszi Vadaspark, ahol január 7-én a kutyafélék képviselőiről, az aranysakált, a rókát, a nyestkutyát és a farkast lehet jobban megismerni. A ragadozók napja hagyományosan egyetlen faj köré szerveződik – tavaly a hiúzt mutatták be -, idén azonban több erdei ragadozó kerül a középpontba. 10 órától állattréningeken, szakvezetéseken lehet megismerkedni a rókával, a nyestkutyával és az aranysakállal, de lesznek farkas- és kisragadozó-látványetetések, valamint ismeretterjesztő beszélgetéssel egybekötött madárrepítések is. A ragadozók napjának programjain normál belépő megvásárlása után ingyenesen lehet részt venni.

Fotó: brit.co

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

A babafalva.hu - Várandósságtól az első osztályig portál tizenkét éve segíti, támogatja a várandós, kisbabás és kisgyerekes édesanyákat és szülőket a szülés, a csecsemő gondozás, a gyermeknevelés, a családdá válás, az intézményekbe való beilleszkedés érintő sok-sok kérdésben, egészen az első osztályba lépésig.
Előző cikkA nagy virsli TESZT!
Következő cikkAz ajándékok csereberéje az üzletekben

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..