Legyen az ünnep a Tiéd is

Karácsony

Elalszik a csillagszóró lángja. Az összegyűrt csomagolópapírok szerteszét hevernek a fa alatt. A karácsonyi zenét a csend váltja fel. A mandarin, a fahéj, a fenyőillatot már nem érzed a levegőben, megszokta az orrod. A gyertyákat elfújod. A karácsonyfa izzóit lekapcsolod. Becsukod a szemed és arra gondolsz, ennyi volt, a karácsony, amit úgy vártunk.

Szenteste után bár folytatódik az ünnep, de valami véget is ér. Az adventi időszak, a várakozás öröme, a karácsonyig tartó út. Mindennek vége és engem szomorkássá tesz, mert az utat lehet a legjobban élvezni.

A karácsony pikk-pakk eltelik, észre sem vesszük szinte, mert azzal foglalkozunk, hogy mindenki pukkadásig egye magát a bejglivel, a sült hússal, majd folytassa a sort a töltött káposztával és persze el ne felejtsem a halászlevet meg a rengeteg sütit. Mindenki beszélgetni akar mindenkivel, óriási a hangzavar, senki sem hallgatja a Csendes éjt. Az ünnepi dekoráció elbújik a hatalmas rendetlenség és piszkos tányér mellett. Fáradtan bepakolsz újra a mosogatógépbe, és hálás vagy a szerkezet elmondhatatlanul nagy segítségéért. Mosolyogva lerogysz az ágy szélére, vagy a földre kuporodsz felhúzott lábakkal és nézed pár pillanatig a gyönyörű karácsonyfát, aztán újra elhangzik egy kérdés: Ki kér még sütit? Persze, hogy kérsz.

Igazából örülsz a káosznak, mert pont az a jó, hogy sokan vagyunk, hogy mindenki velünk van, akit szeretünk. A karácsony úgy az igazi, ha zajos, ha csillogós, ha mindenből van jó sok.

A karácsony terhesen is lehet nagyon szép, hiába a sok tiltás!

Készülj az ünnepre szívvel-lélekkel, mert megéri. Élvezd az utat karácsonyig! Töltekezz fel közben, hogy aztán jusson még a Szentestére is a mosolyodból.

Alkoss apró díszeket a lakásba, hajtogass különleges szalvétát az ünnepi terítékhez, legyen saját készítésű az ajándék – ha örömöd leled benne.
Legyen ünneppel kapcsolatos az esti mese, mikulásos a színező napközben. Beszélgessetek, idézd fel a gyermekkorodat, az élményeidet. Kreatívkodjatok: lehet képeslapot vagy ajándékkísérőt készíteni, ajándékozhattok majd a nagyszülőknek egy-egy karácsonyfadíszt, kézműves bonbont, vagy fényképekkel teli naptárt.

Karácsony pici babával

A lehetőségek száma végtelen. Ne engedd, hogy stresszes legyen az ünnep, helyette éld át úgy a készülődéstől kezdve, ahogyan szeretnéd.
Gondold végig, mi az, ami igazán számít. Legyen előtted. Tarts minden nap pár perc szünetet és emlékezz mind a gyermekkorod legszebb karácsonyára, mind az elmúlt évek karácsonyára. Tanulj belőlük.

Örömmel teli a várakozás, meghitt a pillanat, amikor megszólal a kis csengő. Légy jelen, amikor díszbe öltözik a fa. Ne siess, ne kapkodj. Legyél ott a többiekkel, és ne csak testben.

Legyen az ünnep a Tiéd is, ahogy mindenkié.

A legszebb ünnep, ami pont jó úgy, ahogy van. Nem kell még több, még jobb, még finomabb, olyan lesz, amilyenné Ti teszitek.

Erről a témáról még az Ünnepek rovatunkban olvashatsz többet!

Szólj hozzá Te is!

Legyél TE az ismeretosztó!
Kérünk, like-old és oszd meg ismerőseiddel a cikket, hogy lássák, te mennyire tájékozott vagy!

Két éve kezdtem írni motivációs blogomat, ahol arra buzdítom az embereket, csinálják, amit szeretnek, csinálják jól és kitartóan, nem törődve azzal, mit szólnak mások. A gyerekemet is így nevelem és ezt szeretném nektek is átadni! Olvassatok szeretettel engem!
Előző cikkApák a PIC-en – Picifilmek
Következő cikkBaba-biztos Karácsonyt!

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..