Legyetek eszesek! címmel indította el tavaszi közösségépítő kampányát az M2 gyerekcsatorna

Legyetek eszesek! címmel indította el tavaszi közösségépítő kampányát az M2 gyerekcsatorna
pixabay

Legyetek eszesek! címmel indította el tavaszi közösségépítő kampányát az M2 gyerekcsatorna, a közmédia ezzel a tanulást kívánja népszerűsíteni – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtó- és marketingirodája szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint március 15-től láthatja a nagyközönség azokat a kétperces fikciós kisfilmeket, amelyekből kiderül, hogy az iskolában tanultakat hogyan lehet kamatoztatni a mindennapi életben.

Televízók / TV nagy választékban, árakkal | Pepita.hu

A bemutatott szituációkban különböző rejtélyek megoldásával a többi között a matematikai kompetencia, az olvasás és a szövegértés, valamint a logika is helyet kap, felkeltve a gyerekekben a tudásvágyat és vonzóvá téve a játszva tanulás folyamatát – írták.

Televízió, A Fejlődő Országok, Épület, Fekete-Fehér
pixabay

A jelenlegi vírushelyzet miatt otthoni tanulásra kényszerülő gyerekek számára még motiválóbb lehet az M2 gyerekcsatorna kezdeményezése – idézték a közleményben Szentendrei Adriennt, az M2 gyerekcsatorna kiemelt szerkesztőjét, aki arról is beszélt: remélik, hogy a pedagógusok munkáját is segítik ezzel ebben a nehéz helyzetben.

TV és Szórakoztató elektronikai termékek vásárlása | Pepita.hu

Hozzátették, a kisfilmek vetítésével párhuzamosan a csatorna olyan gyerekek történeteit várja a [email protected] e-mail-címen, akik hasonló szituációban büszkék voltak arra, hogy tudták használni a tudásukat, örömet okoz nekik a tanulás, és ezt szívesen megosztanák a Hetedhét kaland stábjával. A legjobb fogalmazásokból kisfilmek készülnek.

Jelezték, hogy azok is szerepelhetnek a kampányban, akik rajzban, színezésben, festésben vagy gyurmázásban ügyesek: IDE KATTINTVA letölthető a Legyetek eszesek! logójában szereplő bagoly, IDE KATTINTVA PEDIG a kifestő változat. 

Az elkészült alkotásokról a fotót szintén a [email protected] címre lehet beküldeni.

FORRÁS – MTI

hirdetés
Ha van kimeríthetetlen téma és témán belüli kérdéskör ezen a csodálatos bolygón, úgy vélem ezek pontosan a gyereknevelés és a család témakörei. Minden nap hoz némi változást, mindig jönnek újabb és újabb fordulatok a világban, mindig lesznek időszerű kutatások, melyekről igenis érdemes írni. Önnön gyermekkori tapasztalatokat, személyes gondolatokat, szakmai cikkek fordításait öntöm szavakba. Az írás az életem fő mozgatórugója. Legyen szó cikkekről vagy versekről, izgalmasnak és gyönyörűnek találom az alkotás ezen módját. Az információáramlás könnyeden zajlik modern világunkban, ezért nagy lehetőség számomra, hogy egy ilyen nagyszerű közösséggel oszthatom meg mondandómat, mint amilyenek Ti vagytok!
Előző cikkGyakori kérdések, tévhitek az oltásokkal kapcsolatban – 2. rész
Következő cikkÉrdekesség – tavaszi nap-éj egyenlőség

KÉRDEZZ A SZAKÉRTŐTŐL!

Ide írd a kérdésedet, hozzászólásodat!
Kérlek, add meg a neved!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .